De regio agenda – iets leuks te doen in de buurt

De regio agenda – iets leuks te doen in de buurt2019-10-19T12:49:10+02:00


Alle leuke events van Midden Nederland!

Op deze pagina vind je het overzicht met alle leuke dingen die in de buurt te doen zijn. Omdat je iedere dag moet vieren! Iets leuks in de buurt, leuke ideeën, waar een braderie is of waar een jaarmarkt… of wat dacht van een mooi concert of voor een leuk festival: Natuurlijk lees je dat hier!
Een evenement aanmelden – Het is GRATIS? Klik hier

UITGELICHTE BERICHTEN:

Alle leuke events van Midden Nederland!

Kijk naar wat er vandaag te doen is en zoek je iets leuks voor morgen of in het weekend:

Scroll verder naar beneden voor de volledige agenda

Zoek op onderwerpen (categorieën) of labels (plaatsen) en data: Helemaal compleet -alles op één site!

 

 

Omdat je nu op een mobiel apparaat kijkt hebben we een aantal events weggelaten. Door je telefoon dwars te houden (liggend) krijg je alle events te zien. Je kunt ook iets verder scrollen. Dan zie je de kalender met alle leuke dingen die er in de buurt te doen zijn.

 

nov
30
za
2019
Blueskroegentocht in Wijk bij Duurstede @ Wijk bij Duurstede
nov 30 @ 2:30 pm

Blueskroegentocht in Wijk bij Duurstede

Zaterdag 30 november staan de café’s in de Wijkse binnenstad weer bol van de blues. Alles op loopafstand van elkaar.

Het festival opent om half drie in het E&E Gasthuis, om vier uur neemt theater Calypso het stokje over en vanaf zes uur kunnen bluesliefhebbers lekker eten met een bluesje erbij in vijf restaurants.

Na het eten ga je om 20.00 uur weer verder in theater Calypso en de Engel en vanaf 21.00 uur beginnen ook de cafés op stoom te komen met bluesbands tot diep in de nacht.
Overdag ook weer blues op het stadscarillon. Genoeg te doen dus.
De toegang is gratis!
Meer info op www.bluesinwijk.nl. In alle deelnemende horeca liggen flyers met speeltijden en plattegrond.

Blues in de middag
De blueskroegentocht steekt om 14.30 uur van wal met een optreden van Gumbo & the Monk In het grand café van het E&E Gasthuis.
Al jaren een vrolijke, succesvolle en leuke middag, waar door de ouderen van Wijk bij Duurstede wordt meegezongen, geklapt en zelfs gedanst. Aansluitend speelt vanaf 16.00 uur in theater Calypso de Muddy Waters Tribute Band.

Blues tijdens het eten
Tussen 18.00 en 21.00 uur is het tijd voor de inwendige mens. Op vijf plekken kun je eten en blues met elkaar combineren. Bij Café Ome Ko speelt Sweet Mary Jane, bij Mazi Mas opnieuw Gumbo & the Monk, bij Pepe’s Cucina staat Robbert Duijf, vanaf 20.00 uur spelen Dave en Janne van de Dave Warmerdam Band een uurtje in de Engel en in de Veldpoort een extra lang optreden (tot 22.00 uur) van The Bluetails.

Blues in de avond
Vanaf 20.00 uur Ralph de Jongh XL ft Ruben Hoeke in theater Calypso en dan gaat vanaf 21.00 uur ook in de cafés het avondprogramma van start. Binnen een straal van nog geen 500 meter kun je terecht in zes cafés. In de Engel wordt het duo van de Dave Warmerdam Band uitgebreid tot een volle band, in café ’t Hoff gaan Talking Blues & the Delta Ladiesnight los, the Rumble Rousers zetten met rock ‘n’ roll, swing, rockabilly en bluescafé de Vaert op z’n kop en in café BijDie2 spelen de Detonics. Vanaf een uur of tien sluiten ook Eethuys Dorestad en café Ome Ko aan met de Hoodoo Monks en het Stef Paglia Trio (B).

Blues in de nacht
Na middernacht gaat de blues nog door tot ca. één uur bij de Vaert, BijDie2 en Café Ome Ko. In het Pakhuis gaat vanaf twaalf uur het dak eraf met het Ray Stepien trio.
Ze sluiten de kroegentocht met stevige en dampende blues. Voor alle horeca geldt dat je tot 01.30 uur naar binnen kunt, daarna gaat de deur dicht. Binnen is binnen, je kunt eruit wanneer je wilt, maar hoppen van kroeg naar kroeg is dan voorbij.

‘Highstreet Jazz & Blues’
Zondagmiddag 10 november staat het bluesprogramma ‘Highstreet Jazz & Blues’ van de regionale zender www.Regio90.nl geheel in het teken van de bands die op 30 november in Wijk komen spelen. De Wijkse radiopresentator en Blues-DJ Jos du Floo is gastheer en ook 30 november draait Jos tijdens de kroegentocht lekkere blues in theater Calypso.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •