De regio agenda – iets leuks te doen in de buurt

De regio agenda – iets leuks te doen in de buurt

Alles wat er in de regio te doen is vind je hier!

Hier vind je het meest complete overzicht van activiteiten die er in Midden Nederland te doen zijn. Je vindt hier een overzicht van wat er de komende dagen te doen is, verder vind je ook een overzicht met ‘wat je iedere dag kunt doen’.

Blader door de kalender en selecteer Categorieën <onderwerpen> en Labels <plaatsen>

Een evenement aanmelden – Het is GRATIS? Klik hier

mrt
24
za
Verzamelbeurs in Leerdam op zaterdag 24 maart 2017 @ Leerdam
mrt 24 @ 10:00 am – 4:00 pm

8e verzamelbeurs in Leerdam Back to Basic op 24 maart 2018

De 8e verzamelbeurs wordt gehouden op zaterdag 24 maart van 10.00 – 16.00 uur. De organisatie is in handen van de Verzamelbeurs Leerdam en de Stichting African Hands die onlangs zijn uitgeroepen tot winnaar van het Millenniumproject van de Gemeente Leerdam.

De Beurs wordt gehouden in Wijkgebouw Maranatha aan de J.A. Burgersstraat 1 te Leerdam
Toegang is gratis. Er is ook dit jaar weer een verloting met hele mooie prijzen om de onkosten te dekken. Omdat de Legofreaks hun jaarlijks diorama hebben opgebouwd in Beesd is er dit jaar geen tent op het plein voor Maranatha.

Wie zijn er allemaal aanwezig
Een groot aantal deelnemers van vorige edities zijn weer aanwezig.
Er zijn handelaren op het gebied van: Postzegels, melkcupjes, stripboeken, munten, bankbiljetten, ansichtkaarten, winkelwagenmuntjes, lucifermerken, sigarenbandjes, speldjes, suikerzakjes, aardewerk, miniatuurauto’s, lp’s, Motorcross, olifanten en wekkers. Al deze handelaren staan in de grote zaal van Maranatha.
Ook de Postzegelvereniging Leerdam is aanwezig met een promotie stand.
Verder is een grote verkooptafel met verzamelspullen waarvan de opbrengst bestemd is voor de Stichting Hulphond.

Boekenmarkt Leerdam
De kleine zaal is gereserveerd voor de boekenmarkt. De boekenmarkt verkoopt boeken voor een project voor aids-weeskinderen.
In een andere zaal worden legpuzzels verkocht.
Alle info over de boekenmarkt is te vinden op de website: www.boekenmarktleerdam.nl
In de grote zaal worden er stripboeken en boeken over de streek verkocht. Verder is er een tafel met handtassen en kettingen die ook verkocht worden voor de Stichting African Hands.

Catering
Tegen schappelijke prijzen is er catering aanwezig. U komt absoluut niets te kort.

Bijzonderheden
De beurs is helemaal vol geboekt en het beloofd weer een hele gezellige familie dag te worden.
Meer info op de Websites: www.verzamelbeursleerdam.nl – www.boekenmarktleerdam.nl

Earth Hour in Vianen op zaterdag 24 maart 2018 | Vianen 2018 @ Vianen
mrt 24 @ 2:00 pm – 5:00 pm

Earth Hour in Vianen: De wereld een uur in het donker !

Zaterdag 24 maart 2018

Op 24 maart vindt weer de jaarlijkse wereldwijde actie tegen klimaatverandering plaats. Daarom organiseert het WNF Regioteam Rivierenland op 24 maart in Vianen voor de 5de keer (1ste Lustrum) een evenement rondom Earth Hour.
Vanaf 14.00 uur worden er op de Voorstraat Noord allerlei activiteiten georganiseerd. Zo zullen er twee springkussen zijn, je kunt je laten schminken of een tattoo laten zetten. Er wordt popcorn verkocht. En er zal een kinderboerderij aanwezig zijn waar je onder begeleiding dieren zoals onder andere: ezel, os, geiten, kippen, schapen, eenden en een hond kunt knuffelen. En natuurlijk is de WNF panda aanwezig waarmee kinderen op de foto kunnen. Daarnaast zal er ook een loterij worden gehouden met mooie prijzen, waarbij de opbrengt gaat naar het WNF.
Om 20.00 uur is er in samenwerking met traiteurslagerij De Goeij en ’t Klooster een 3-gangen stamppotbuffet in Zalencentrum ‘t Klooster. We beginnen met een soepje dat uitgeserveerd wordt, daarna gaat het buffet open en kun je genieten van de heerlijke stamppotten en slagersworst waarna het ijsje weer uitgeserveerd zal worden. Dit alles inclusief 3 consumpties voor 25 euro. Eet je gezellig mee? Stuur dan een e-mail naar Rivierenland@wnfregioteam.nl

Kom dus langs op de Voorstraat en/of in zalencentrum ‘t Klooster in Vianen op 24 maart. Breng je vrienden en familie mee. En laat zien dat je de aarde belangrijk vindt!

mrt
25
zo
Loop mee met de Ronde van Meteren op zondag 25 maart 2018 @ Meteren
mrt 25 hele dag

Loop mee met de Ronde van Meteren op zondag 25 maart 2018, iets leuks te doen in de buurt, iets leuks in Meteren te doen!

Zondag 25 maart 2018

Op zondag 25 maart wordt de Ronde van Meteren gelopen. Deze loop voor het goede doel kan gelopen worden in 2 afstanden. Namelijk de 6,5 of de 10 kilometer.

Beide afstanden loop je voor ‘SamenLoop voor Hoop Geldermalsen’. (KWF).

De start vindt plaats om half 11 bij het Dorpshuis in Meteren. Je betaalt voor het inschrijven een symbolisch bedrag van € 10,- Je moet je wel voor 5 maart inschrijven.

Win een leuke prijs

Wanneer je je inschrijft, ontvang je een lotnummer. Met dit lotnummer kun je hele leuke prijzen winnen!

Adres: Dorpshuis Achtersteweg 17 Meteren

apr
7
za
Handmade with Love in Meerkerk op zaterdag 7 april 2018 @ Meerkerk
apr 7 @ 10:00 am – 3:00 pm

Handmade with Love in Meerkerk

Zaterdag 7 april 2018

Lenneke Manschot van Original & Co en Ingrid Vermeer van Hippe Clips organiseren op zaterdag 7 april van 10:00 uur tot 15:00 uur een fair met handgemaakte producten in het Anker in Meerkerk.
Tijdens deze fair kan men ook zelf aan de slag bij één van de vijf mini-workshops:
– ontwerp en maak een eigen stempel;
– altijd al bloemist willen zijn;
– handletteren is leuk;
– mooi sieraad maken voor de kleine en grote dames of
– boetseren met foam clay.

Daarnaast zijn er weer heel veel enthousiaste, hippe en originele standhouders met diverse Handmade With Love producten: Tekstborden & Handlettering, Bloemdecoratie, Hippe Handmade Kado’s, Tupperware, Jemako, Sieraden, Woonaccessoires, Streekproducten, Oriflame, Lego, Glutenvrije verwennerijen, Dameskleding & Accessoires, Poppenkleding, Culinaire gifts, Handgemaakte stempels, Goede doelen.

Neem je vrienden en vriendinnen mee, want Handmade is With love is echt leuk om te bezoeken!

apr
21
za
Bloesemtocht door de Betuwe op zaterdag 21 april 2018 @ Geldermalsen
apr 21 hele dag

De Bloesemtocht

Zaterdag 21 april 2018

De jubileumeditie van de Rode Kruis Bloesemtocht heeft het afgelopen jaar weer veel wandelaars getrokken naar de Betuwe. Maar liefst 30.600 wandelaars genoten van het prachtige parcours, de bloesem en de gezellige sfeer op en langs de route. Bij de diverse rustposten was het gezellig druk en wandelaars konden onderweg ook dit jaar weer van de vele muziekkorpsen; harmonieorkesten, popgroepen en dweilorkesten.
Ruim 500 vrijwilligers hebben zich ingezet om deze dag vlekkeloos te laten verlopen. Met een heerlijk wandelweer en de bloesem is het een fantastisch evenement geworden!

Voor 2018 moet het weer een groot spektakel worden. Op zaterdag 21 april 2018 kan de Bloesemtocht weer gelopen worden.

Wandelde u alle edities van de Rode Kruis Bloesemtocht mee?

Wandel door de bloesempracht

De Bloesemtocht is een eendaagse wandeltocht en voert u door de mooiste delen van de Betuwe met maar liefst acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Een aantal afstanden is ook toegankelijk voor nordic walkers. Alle routes leiden u dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanleg van speciale bruggen en het openstellen van privédomeinen. U kunt deze routes dus maar één dag per jaar wandelen. De routes zijn allemaal prachtig. U komt over dijken, door uiterwaarden, dwars door fruitboomgaarden met naar wij hopen, volop bloesem, en nog veel meer moois dat de Betuwe te bieden heeft. Bent u erbij op 22 april 2017?
Alle routes van de Bloesemtocht lopen langs de oevers van de Linge. U start op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen. Na de oversteek over de Linge wandelt u door boomgaarden, over dijken en terreinen die alleen voor de Bloesemtocht zijn opengesteld.
De Koninklijk Landmacht ‘slaat’ bruggen over de Linge. Dit biedt wandelaars een unieke wandeltocht die alleen op deze dag mogelijk is. Er zijn in totaal acht wandelroutes van 8 tot 40 kilometer; vier routes op parcours West en vier routes op parcours Oost.
8 wandelroutes
Parcours West voert over het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, ook wel het openlucht museum van de Betuwe genoemd. De korte routes gaan via het landgoed langs de zuidelijke oever van de Linge, via de Deilsedijk, terug naar de veiling. De 25- en 40 km. routes gaan via Beesd en Rhenoy. Vanaf deze dorpen loopt de 25 km. route ook langs de zuidelijke Lingoever weer terug naar Rumpt en Enspijk. Via daar wandelt u over de Deilsedijk terug naar de veiling. De 40 km. route gaat verder via Acquoy naar Asperen, het verste punt in de 40 km. route.
Parcours Oost voert na de oversteek over de Linge door de boomgaarden langs de oevers van de Linge en de Korne naar de schilderachtige Oranjestad Buren en het pittoreske Erichem. Op de terugweg komen alle routes weer samen voor de laatste kilometers naar de finish.
Nordic walking
Bent u een nordic walker? De routes van parcours Oost zijn speciaal toegankelijk gemaakt voor deze wandelsport. U heeft de keuze uit vier afstanden: 11, 16, 20 of 30 km. De Nordic walking routes voeren u oostwaarts langs de Linge en de Korne en vele bloeiende boomgaarden. Het parcours kent onverharde, half verharde en verharde delen. U loopt vanaf de start het eerste stuk samen met “gewone” wandelaars. Dat deel mag u de poles nog niet gebruiken. Ook de ‘gewone’ wandelaars mogen meegenieten van de mooie routes op Parcours Oost. De 11 km. route voert u door het rustieke dorp Tricht. De 16- en 20km. route gaan via Buurmalsen richting Buren. De 16 km. route buigt halverwege af door de boomgaarden terug naar Tricht. De 30 km. tocht gaat naar de ‘Oranjestad’ Buren via een prachtig natuurgebied richting Tricht.

 

apr
28
za
Bloesemtocht op de Fiets vanuit Tiel op zaterdag 28 april 2018 @ Tiel
apr 28 @ 9:30 am

Fietsen door de Betuwe met de 13e Betuwse Bloesemtocht op zaterdag 28 april 2018

Zaterdag 28 april 2018

Zaterdag 28 april wordt de 13e Bloesemtocht gereden op de fiets. Deze tocht wordt georganiseerd door de Soroptimistenclub West-Betuwe.

Dit jaar wordt er weer gefietst voor Afrika.

De route zelf is ongeveer 40 kilometer en loopt langs de mooiste plekjes van de Betuwe. De Betuwe, zeker in april is dat een van de mooiste en sfeervolste plekken van Nederland. De Betuwe staat rond die tijd volop in bloei.

De starttijden van de Bloesemtocht zijn tussen 09.30 en 11.30 uur. De vertreklocatie is het ROC Tiel.

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meefietsen.

 

mei
12
za
Marianne Weber, Frans Duijts en vele andere komen naar Zaltbommel op 12 mei 2018 @ Zaltbommel
mei 12 @ 1:00 pm – 5:00 pm

Shamajo VIP concert in Zaltbommel met o.a. Frans Duijts en Marianne Weber e.v.a.

Op 12 mei vindt in Zaltbommel het Shamajo VIP concert plaats. Dit is een concert voor meervoudig gehandicapten.

Dit concert komt mede tot stand dankzij de medewerking van Orkest De Boemeltjes, Blaaskapel Spuug-Zat, de danseressen o.l.v. Zandalee Cardinaal, DJ Henk.

De presentatie van deze dag is in handen van Cindy Aarts.

De artiesten die op de 12e mei van zich laten horen zijn Danny Smoorenburg, Frans Duijts, Marianne Weber, Kapalone, Henk Damen en Nelis Heesbeen.

Het is niet altijd even makkelijk om naar een concert te gaan als je (meervoudig) gehandicapt bent. Maar daar brengt Wensstichting SHAMAJO verandering in! Op zaterdag 12 mei a.s. organiseert dit goede doel i.s.m. BF Events een concert speciaal voor hen. Want zij zijn die middag dé VIP’s.

Verschillende Nederlandstalige artiesten vertolken, naast hun eigen nummers, bekende Nederlandse hits. Ga jij ook naar huis met die felbegeerde foto of handtekening van jouw favoriete artiest? Wil jij ook gezellig meezingen en dansen, knuffelen met de mascottes Lofmie & Fielmie en genieten van een lekker frietje met mayo? Koop dan een kaartje en steun hiermee het werk van Wensstichting SHAMAJO.

Locatie rolstoeltoegankelijk

Het SHAMAJO VIP-Concert vindt plaats in de Kindertuin in Zaltbommel. Het concert begint om 13.00 uur. Het terrein is geopend vanaf 12.00 uur. Onder muzikale begeleiding van Blaaskapel Spuug-Zat zullen de SHAMAJO-vrijwilligers de plaatsen toewijzen. Om 17.00 uur is het concert afgelopen.

De locatie is toegankelijk voor rolstoelen en er is voldoende ruimte voor de VIP’s en begeleiders. De vrijwilligers staan klaar om een helpende hand te bieden.

Tickets

Klinkt dit als muziek in je oren? Kaartjes zijn te bestellen via de website Wensstichting SHAMAJO.
De entreeprijs  is inclusief service- en administratiekosten.

Iets leuks in de buurt te doen, iets leuks in Zaltbommel te doen

Neem contact met ons op via Whatsapp.
We reageren altijd snel! (24/7)

Contact opnemen via WhatsApp (24/7)
error: Op de inhoud van dit bericht berust een copyright!