Re-enactementweekend met een commandopost van de English Royal Airforce Broadarrow op Fort bij Asperen, Zaterdag 7 en zondag 8 september 2019, in Acquoy.
KOMT PRINS BERNHARD NAAR FORT BIJ ASPEREN?
Zal Prins Bernhard de RAF een hart onder de riem steken op het Fort bij Asperen? In het weekend van 7 en 8 september vindt hier een re-enactement weekend plaats, waar zijn aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld.
De re-enacters van de levende geschiedenisgroep “Broadarrow” bouwen een realistische scène op die een commandopost van de English Royal Airforce zal verbeelden.
Op de eerste etage van het fort wordt op de plottingtable de vijandelijke vliegbewegingen bijgehouden. Op deze tafel behield men tijdens de 2e WO overzicht over inkomende Duitse toestellen, het aantal ervan, hoeveel aanvalsgolven, en hoe men hierop zou kunnen reageren.
Om contact met het hoofdkwartier te houden staan er op het voorterrein twee grote antennes, die van de radiokamer informatie vanuit het hoofdkwartier doorgeven. Een hoge Engelse officier leidt deze operatie.
Ter geestelijke ondersteuning van de manschappen is er een kapelaan aanwezig, en hopelijk zal Prins Bernhard iedereen een hart onder de riem steken. De typisch Engelse tea and scones zullen niet ontbreken. Re-enactors in verschillende RAF uniformen, -o.a. een motor ordonnance en een piloot- en een Willys Jeep zullen de scènes compleet maken.
Dit re-eactementweekend is een initiatief van Esther Paauwe, vrijwilliger van het Fort bij Asperen. De vrijwilligers vormen een actieve club die de openstelling en het behoud van het fort een warm hart toedragen en zij kunnen altijd versterking gebruiken!
Zaterdag 7 en zondag 8 september 2019, Re-enactementweekend met een commandopost van de English Royal Airforce Broadarrow. Het fort is geopend van 11.00 – 17.00 uur, entree is 6,00 euro, maar dit weekend is het fort met korting te bezoeken voor 4,00 euro p.p, en kinderen, 1,00. Fort bij Asperen, Langendijk 60, 4151 BR Acquoy, www.fortbijasperen.nl < www.fortbijasperen.nl>
Noot voor de
redactie: Meer informatie over dit persbericht, interview, etc Marcel van Kerkvoorde, interimdirecteur Fort bij Asperen, 06-44238143, info@fortbijasperen.nl < mailto:info@fortbijasperen.nl>
Persafbeelding kunt u downloaden via: www.fortbijasperen.nl/pers.html
Re-enactementweekend met een commandopost van de English Royal Airforce Broadarrow op Fort bij Asperen, Zaterdag 7 en zondag 8 september 2019, vindt plaats op 07-09-2019 08-09-2019
Vanaf 1100_ uur tot 1700_ uur. Adres: Langendijk 60, 4151 BR Acquoy Acquoy
Kijk voor meer informatie op www.fortbijasperen.nl < www.fortbijasperen.nl> Wil je iets leuks in de buurt gaan doen, in Acquoy is iets leuks te doen. Re-enactementweekend met een commandopost van de English Royal Airforce Broadarrow op Fort bij Asperen, Zaterdag 7 en zondag 8 september 2019, vindt je in Acquoy. tags: Acquoy, Cultuur

  •  
  •  
  •  
  •  
  •