Wanneer:
9 mei 2019 @ 12:00 pm – 1:00 pm
2019-05-09T12:00:00+02:00
2019-05-09T13:00:00+02:00
Waar:
Schalkwijk
Brink
3998 JE Schalkwijk
Nederland
Kosten:
Gratis
Erfgoed Muziekfestival in Schalkwijk op 9 mei @ Schalkwijk | Schalkwijk | Utrecht | Nederland


Erfgoed Muziekfestival in Schalkwijk op 9 mei

Forten en bunkers in Nederland

Op 9 mei is er opnieuw een Erfgoed- muziekfestival in Schalkwijk. De organisatie hiervan maakt dit jaar deel uit van de Stichting ter Promotie van het Eiland van Schalkwijk.

Gedurende de middag, die om 12:00 uur spectaculair geopend wordt op De Brink, treden er allerlei muzikanten op.
Er zijn jonge en oude artiesten, met veel en weinig podiumervaring, van binnen en van buiten Schalkwijk.

Het publiek fietst of wandelt daarbij langs de route en krijgt op de diverse (Erfgoed-)locaties in het dorp een gratis muzikaal programma aangeboden o.a. jazz, blues, klassieke muziek, koormuziek, fanfaremuziek, kortom muziek “voor elck wat wils”.

Je kunt zelf een selectie maken van wat je wilt zien. Bij goed weer zullen er ook optredens in de open lucht zijn. Alles mag, niets hoeft.
De wafelbaksters van de Zonnebloem zijn ook dit jaar weer present bij Boerderij Vulto en voorzien iedereen van vers gebakken wafels.

Deze keer hebben 10 bijzondere (Erfgoed-) locaties hun medewerking aan het festival toegezegd
Dat zijn: Kersentuin Eethuis Ster, Boerderij Vulto, tuin Brassica, boerderij de Bruin, Pand Pannenkoek, fort WKU, boerderij De Wit, Eetcafé Jonkheer De Ram en de N.H. Kerk. Sociaal Cultureel Centrum De Wiese wordt deze middag omgetoverd tot Danssalon, dus wil je lekker dansen op muziek uit de jaren‘60 –‘70 dan is dit de plek!

Na afloop van het programma wordt de afsluiting van het festival eveneens gehouden in Sociaal Cultureel Centrum De Wiese.