Wanneer:
16 februari 2019 @ 2:00 pm
2019-02-16T14:00:00+01:00
2019-02-16T14:15:00+01:00
Waar:
Erichem
4117 Erichem
Nederland
Kosten:
Gratis
Erichem viert carnaval op zaterdag 16 februari @ Erichem | Erichem | Gelderland | Nederland


Erichem viert carnaval op zaterdag 16 februari

Al 41 jaar – en waarschijnlijk nog een paar jaar eerder- viert Erichem al carnaval. En dat gaat dit jaar weer gebeuren natuurlijk. En met een jubileumjaar zelfs! Elf jaar geleden stond er, na een aantal ‘’slappe carnavalsjaren’’, een groep dames op die het carnaval  – onder de toen al bekende naam ‘’De Notenknokers’’- weer nieuw leven inblies.
Een unicum destijds, dat de Raad van Elf uit louter dames bestond. Erichem was toen het enige dorp in Nederland dat een Carnavalsraad in die samenstelling had. In het begin werd er in samenstelling gewisseld, maar van lieverlee ontstond er een stabiele club dames die nu met succes de kar trekt.
Een Prinsessenbal, een zeer druk bezocht kindercarnaval en direct er achteraan een afterparty voor de volwassenen blijkt een succesformule die de dames – met elf jaar carnaval organiseren-   dit jaar naar een ijkpunt in het verenigingsbestaan brengt.
Eerder
Voor de carnavalsvierder lijkt de februari-maand een niet logische keus om dit jaar carnaval te vieren – immers begin maart is het in grote delen van Nederland drie dagen feest- maar daar is over nagedacht. Zoals ieder jaar trouwens.
In Erichem komen altijd een week (deze week twee, in verband met schoolvakanties) voor het officiële carnaval, carnavalskostuums uit de kast, wordt er een groot kindercarnaval opgetuigd en  is het daarna feest voor de groteren. Zo heeft iedereen de morgelijkheid om een week later nog een keer carnaval te vieren, kan de (dames)Rad van Elf op bezoek bij de zusterverenigingen en gooien vakanties geen roet in het eten.
Feest
Carnavalsvereniging De Notenknokers begint zijn feest met een reünie op 15 februari waar Raadsleden, Prinsen en Prinsessen uit vervlogen jaren elkaar weer zullen zien.
Zaterdag 16 februari van 14.00 tot 17.00 uur is het feest voor de kinderen. Het kindercarnaval begint met een grote optocht door het dorp en eindig na 17.00 uur met een afterparty waar –voor dit jubileumjaar- twee zangers de boel extra komen opvrolijken.
Wie zaterdag 16 februari zin heeft: De jeugd kan gratis met een mooi voertuig deelnemen aan de optocht en feest daarna in het dorpshuis, de ouderen betalen vanaf 17.00 uur 5 euro entree en kunnen dan –tot iedereen naar huis gaat….- feesten. Aanmelden is niet nodig, je kunt zo inhaken!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •