Wanneer:
14 december 2018 @ 8:00 pm – 9:00 pm
2018-12-14T20:00:00+01:00
2018-12-14T21:00:00+01:00
Waar:
Gorinchem
Groenmarkt 7
4201 EE Gorinchem
Nederland
Kosten:
10
Gorcum Boys Choir zingt Lessons and Carols in Grote Kerk te Gorinchem @ Gorinchem | Gorinchem | Zuid-Holland | Nederland


Gorcum Boys Choir zingt Lessons and Carols in Grote Kerk te Gorinchem

Op vrijdag 14 december is er een unieke uitvoering van “A Festival of Lessons and Carols” in de Grote kerk te Gorinchem. Het Gorcum Boys Choir staat onder artistieke leiding van dirigent Jeroen Bal. Aanvang 20.00 uur. Vanwege de doorstroom en de wachtrij adviseren wij u de kaarten in de voorverkoop te bestellen via de website www.gorcumboyschoir.nl.
Het Gorcum Boys Choir, een enthousiast koor van jongens en mannen, is vijf jaar geleden opgericht door Jeroen Bal. Het koor werkt volgens de Engelse koortraditie in opleiding en zang. Het publiek wordt ook uitgenodigd mee te zingen met enkele Carols.
Christmas Carols zijn al eeuwenlang niet weg te denken uit Engelse kerstvieringen. In de 15e eeuw ontwikkelde de Carol zich tot Engelstalig koorlied met refrein, dat in de kerstvieringen een geliefd alternatief werd voor het plechtige, ingewikkelde Latijnse kerkgezang. Vele Carols geven uiting aan een persoonlijk geloofsleven. Dikwijls ook weerspiegelen zij het denken en voelen van de tijd waarin zij ontstonden. Allen stralen de blijdschap van de kerstboodschap uit. De 20e eeuw bracht een herontdekking van oude volkswijsjes, die gearrangeerd werden om te kunnen beantwoorden aan de eisen van de moderne koor- en kerkzang. Deze bewerkingen houden dikwijls schitterende orkestraties of instrumentale begeleidingen in. Soms zijn deze voor orgel, dan weer voor strijkers en blazers of voor koperensemble, al dan niet met slagwerk. Zodoende zijn de uitvoeringsmogelijkheden aanzienlijk verruimd of verrijkt.

Het is de Anglicaanse aartsbisschop Benson geweest, die voor het eerst een speciale dienst hield, waarin Carols en het Bijbelse evangelie afwisselend en in samenhang werden geplaatst. Kort daarop, in 1918, werd A festival of Lessons and Carols voor de eerste keer gevierd in King’s College Chapel, Cambridge, vanwaar deze bijzondere kerstwijding zich verbreidde en een traditie werd. Onder leiding van Sir David Willcocks werden de uitvoeringen een begrip over de hele wereld.

U bent van harte uitgenodigd voor deze hoogstaande muzikale avond in de Grote Kerk te Gorinchem!