Highlands Jamsessies in IJsselstein op vrijdag 13 april 2018 | IJsselstein 2018

Highlands Jamsessies in IJsselstein op vrijdag 13 april 2018 | IJsselstein 2018

Wanneer:
13 april 2018 @ 8:00 pm
2018-04-13T20:00:00+02:00
2018-04-13T20:15:00+02:00
Waar:
IJsselstein
Hoogland 1
3401 RP IJsselstein
Nederland
Kosten:
Gratis

Een leuke tip:

Er is iets leuks te doen in de buurt!

Highlands Jamsessies in IJsselstein op vrijdag 13 april 2018

Vrijdag 13 april 2018

Op vrijdag 13 april is het weer zo ver bij Highlands, the place 2 B…..
En deze keer wordt de Jamsessie om 21.00 uur vooraf gegaan door een optreden van de band G.E.A.R.

Meer maken van minder bekende pareltjes, dat is wat de Gooische band G.E.A.R. nu al zeven acht jaar vol overgave doet.
De band ziet het als een uitdaging om, met minimale muzikale middelen, de essentie uit nummers van topmuzikanten te halen, zodat deze een tweede leven krijgen.
In de nummers die de band nu coveren, schakelen ze tussen genres en tempo’s en doordat ze niet de troefkaart van nostalgie spelen is het steeds opnieuw de kunst om het publiek met pure muziek voor zich te winnen.
Of het nu gaat om een festival, theater of een poppodium, G.E.A.R wil verrassen met lekkere, goede muziek in een mix van eigen nummers en covers van o.a John Mayer, Bonnie Raitt, Natalie Cole, Beth Hart, Eva Cassidy, Chaka Khan en Carrie Underwood, etc..

Gabri van den Schootbrugge, Egbert Reulen, Alyanna Bijlsma en Ronald Filius vonden elkaar destijds in het verlangen naar een frisse muzikale start.
Alle muzikanten hadden een lange en brede ervaring en ze zijn thuis in een repertoire dat reikt van rock tot jazz en van dansmuziek tot ballads.
Samen zochten ze naar eenheid in een verscheidenheid van stijlen en tijdens the Clash of the Coverbands in 2015 is G.E.A.R. in de hoogste versnelling gegaan en heeft het in een veld van 1500 deelnemers geschopt tot een plek bij de laatste 21.
In 2016 is de band aangevuld met een toetsenist Take Lijftogt waardoor er muzikaal meer mogelijkheden ontstonden, drummer Ronald Filius is later vervangen door Fred Bol.

De ritmesectie van bassist Egbert en drummer Fred is de ruggengraat van de band.
Egbert is een echte initiatiefnemer, zowel van G.E.A.R. als van jamsessies in Ottenhome in Loosdrecht en hoewel Fred pas net de drumstokken heeft overgenomen van Ronald lijkt het alsof hij er al jaren speelt.
Naast deze vaste basis kleuren gitarist Gabri, zangeres Alyanna en toetsenist Take de muziek van G.E.A.R.
Gitarist Gabri, in zijn vrije tijd een fervent schaker, is de creatieve geest en arrangeur: hij ziet vaak de zetten die een ander over het hoofd ziet.
De muzikale tapijten en achtergrondzang wordt verzorgd door de Amsterdamse Take maar zangeres Alyanna is de ziel van de band: zij wil verhalen vertellen en daarmee een snaar bij mensen raken.

G.E.A.R. bestaat dus uit:
Alyanna Bijlsma zang / percussie
Gabri van den Schootbrugge gitaar / zang
Take Lijftogt keyboards
Egbert Reulen bas
Fred Bol drums

https://myspace.com/gear2/music/songs
https://www.facebook.com/gear4you/

Iedere tweede vrijdag van de maand wordt er bij Highlands IJsselstein een "Jamsessie" georganiseerd voor muzikanten en hun familie en fans uit IJsselstein en wijde omgeving.
Er staat dan een compleet drumstel, een basversterker, 2 gitaarversterkers en een professionele zanginstallatie voor de deelnemende muzikanten klaar.
De Jamsessies duren tot ongeveer 01.00 uur.

Highlands, the place 2 B: hard to find, harder to forget….De agenda: vol leuke evenementen, uitgaanstips en leuke dingen om te doen vandaag, morgen of binnenkort
Er is altijd iets leuks in de buurt te doen, waar is een jaarmarkt of waar is een braderie in de buurt
De enige site met vrijwel alle Events, Festivals, Sport, Cultuur, Kunst en veel meer in de buurt.
Je vindt het bij Regionaal Uitgelicht


Plaats gratis redactie - je kunt het gemakkelijk insturen via deze site - kijk bij 'bericht plaatsen' in het menu

De site vol leuke evenementen. De agenda van... het programma met uitgaanstips, ideeën voor vandaag. Iets leuks in de buurt te doen. De leukste events in de buurt. Leuke tips in de buurt. Jaarmarkten. Braderieën. Festivals. Kunst. Cultuur. Je vindt het complete overzicht bij Regionaal Uitgelicht.

Neem contact met ons op via Whatsapp.
We reageren altijd snel! (24/7)

Contact opnemen via WhatsApp (24/7)