Wanneer:
19 mei 2019 @ 12:00 pm – 5:00 pm
2019-05-19T12:00:00+02:00
2019-05-19T17:00:00+02:00
Waar:
Buren
Buren
Nederland
Kosten:
Gratis

Kunst en oude ambachten in Buren op zondag 19 mei

Uw Chef in Tricht voor de lekkerste Spare Ribs van de regio!

Op zondag 19 mei wordt in Buren, voor de 20e keer, de niet meer weg te denken Internationale Kunstmarkt gehouden. Geheel los daarvan, maar er vlak in buurt, wordt bij Molen de Prins van Oranje deze dag een bescheiden oude ambachtenmarkt gehouden.

De mooiste kunst

Ruim100 kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen de tuinen van het Marechausseemuseum inrichten tot de grootste openlucht (kunst)expositie van het Rivierengebied.
Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten van disciplines zoals; portrettekenen, schilderen in verschillende soorten van stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden in hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie.

Al jarenlang is de internationale kunstmarkt een enorme publiekstrekker in Buren. Ook dit jaar weer, worden er duizenden belangstellenden verwacht.
Bezoekers die tevens een bezoek willen brengen aan het Marechausseemuseum, het voormalige Koninklijk Weeshuis van binnen willen bekijken, zijn van harte welkom.

Oude ambachtenmarkt

En heb je alle kunst(vormen) in de tuinen van het Marechausseemuseum bekeken? Loop dan door naar de oude ambachtenmarkt die in en rond molen de Prins van Oranje plaatsvindt.
Daar vind je een tiental kraamhouders, die willen laten zien wat een oud ambacht inhoudt, hetzij door het demonstreren ervan, hetzij door het tonen van gereedschappen of producten. Natuurlijk draait de molen volop en is deze ook te bezichtigen.
In de kunststad Buren zijn op zondag de vele (kleine) winkeltjes en galeries geopend.
Buren is, gezien zijn historie, fraaie gebouwen en mooie straatjes altijd een bezoekje waard. Zondag 19 mei wordt het dat – met beide markten- helemaal!

Algemeen
De kunstmarkt en de oude ambachtenmarkt zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang tot het Marechausseemuseum is deze dag gratis.
Beide markten zijn gratis te bezoeken. Zelfs het parkeren in Buren is gratis. Doe dat wel buiten de stad op de daarvoor bestemde parkeerterreinen. Let wel op fout parkeren, kan ook in Buren extra geld kosten.