Wanneer:
15 juni 2019 hele dag
2019-06-15T00:00:00+02:00
2019-06-16T00:00:00+02:00
Waar:
Leerdam
Zuidwal
4141 BE Leerdam
Nederland


Open Dag bij De Snoek in Leerdam

Zaterdag 15 juni wordt er een open dag bij de Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek gehouden, op het eiland “Het Oevertje” langs de Zuidwal, naast de rondvaartboten.

Voor de jeugd is er een uitgebreid programma. Behalve veel informatie, kunnen kinderen met een echte visboot de Linge op; kijken hoe een visvinder werkt; trekken aan de heuse zeehengel waar een zwaar gewicht aan zit of proberen nauwkeurig met een lichte werphengel naar een bepaalde plaats te gooien.
Er zal ook uitgelegd worden hoe je een tuigje kunt maken, maar als je een tuigje wilt kopen waar moet je dan op letten. Hoe gebruik je het aas en lokvoer, enz.
Er is een schminker om de kinderen een heuse vissenkop te bezorgen. Verder zijn er een een aantal visdemonstraties: om 10.30 uur: Een roofvis demonstratie.
Wilbert Mostert zal het een en ander over het vissen op roofvis uitleggen, om 11.30 uur: Vissen met de feederhengel door Ton van Kooten en om 13.00 uur: Vissen vanuit een bellyboot. John Uilenberg beoefent deze manier van vissen en zal er het een en ander over uitleggen en demonstreren.

Om 14.00 uur is er een minicursus voor de jeugd en hun ouders. Hier zullen de beginselen van het vissen met de vaste hengel worden uitgelegd.

Ben je benieuwd hoe je het beste karpers vangt? Daar is om 15.00 uur een demonstratie over.

Gedurende de open dag is er informatie van Sportvisserij Nederland over alle vormen van hengelsport en is er een kraam zijn met tweedehands visspullen.

De scouting laat deze dag zien wat zij zoal doen, er is muziek door Jong Bazuin en tussen de visdemonstraties gaat houtkunstenaar Anton Klijnsmit met een kettingzaag een aantal vissen uit hout ‘’toveren’’.