Wanneer:
15 juni 2019 @ 10:00 am – 5:00 pm
2019-06-15T10:00:00+02:00
2019-06-15T17:00:00+02:00
Waar:
Langbroek
Langbroekerdijk 99
3947 BE Langbroek
Nederland
Kosten:
4


Open Tuindagen bij Kasteel Lunenburg in Langbroek op 15 en 16 juni


Tijdens de Open Tuin dagen op zaterdag 15 en zondag 16 juni kun je tussen 10 en 17 uur op de Langbroekerdijk A 99 in Langbroek alle moois van de tuinen van Kasteel Lunenburg gaan bezichtigen.

Er zijn wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat je zeker weet dat je je langs alle mooie plekjes komt.
Ook kun je het spoor volgen langs de meer dan 30 vogelhuisjes.

De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan waar je kunt uitrusten en genieten van wat lekkers. De klanken van de Franse chansons maken de sfeer compleet.

Er zijn 19 bijzondere bomen van informatiebordjes voorzien waarmee er een indrukwekkend arboretum ontstaan is.

Tijdens de Open Tuindagen is er ook een imker die enthousiast vertelt over de wondere wereld van de bijenvolken. Ton Nahuijsen weet de bezoekers te fascineren met zijn verhalen bij zijn bijenstal.

De planten die tijdens dit weekend te koop zijn, worden door de tuinmannen Jos Wijma en Jaco Noort zelf gekweekt in de kas en schaduwhallen.

Kunst
In het Koetshuis is een verkoop-expositie van drie zeer diverse kunstenaars. Rini Klaver toont haar bronzen beelden, Thea Figee exposeert met geblazen glasobjecten en miniatuur prenten. Cornelis de Koning is fijnschilder, geheel in de traditie van de oude meesters zoals Caravaggio en Vermeer en toont stillevens op paneel.

De toegangsprijs tijdens de Open Tuindagen is 4 euro. Het entreegeld en de opbrengst van de verkoop van de honing van de imker, planten, catering en (een deel van de) kunst, komt volledig ten goede aan Stichting Droomhuis in Wijk bij Duurstede.

Voor meer informatie over dit bijzondere project zie www.stichtingdroomhuis.nl.
Lees over de open dagen meer op www.kasteellunenburg.nl