Wanneer:
17 maart 2019 hele dag
2019-03-17T00:00:00+01:00
2019-03-18T00:00:00+01:00
Waar:
Zaltbommel
Zaltbommel
Nederland
Kosten:
9,50
Tommie & Tom Poes te zien tijdens de Eerste Bommeldag in Bommel op 17 maart @ Zaltbommel | Zaltbommel | Gelderland | Nederland


Tommie & Tom Poes te zien tijdens de Eerste Bommeldag in Bommel op 17 maart

Uw Chef in Tricht voor de lekkerste Spare Ribs van de regio!

Sfeervol jeugdtheater met na afloop activiteiten en meet & greet
Op 17 maart vindt de eerste editie plaats van de Bommelse Bommeldag. Gedurende de dag zijn er tal van activiteiten, waaronder de voorstelling Tommie & Tom Poes in Theater de Poorterij te Zaltbommel. Een kleine, sfeervolle voorstelling voor kleuters, hun ouders en natuurlijk voor oma en opa! Na de voorstelling is er veel spektakel én een meet & greet met Tom Poes en Olivier B. Bommel! Zowel om 11:00 uur als om 14:30 uur is er een uitvoering.
Tommie blijft slapen bij opa. Overal liggen grote vellen papier, proppen en stiften. Hij is aan het tekenen, net zoals opa altijd doet. Plotseling ziet Tommie een vreemd papier uitsteken uit de oude boekenkist. Het is een tekening van… Tom Poes! Tommie is nieuwsgierig naar deze poes met dezelfde naam en ontdekt in de kist nog veel meer tekeningen die samen een spannend verhaal vormen. Een heel oud verhaal…
De tekeningen van Tom Poes zijn in deze vertelling de rode draad. Langzaam aan vult Tommie de gekleurde ruimte met de typische zwart-wit tekeningen van Marten Toonder. Op een interactieve manier worden de kinderen meegenomen in dit papieren avontuur langs oud en nieuw en gevoel en verstand. Zelfs de dwerg en de reuzen zijn van papier. En er wordt natuurlijk gezongen!
Met eenvoudige, doeltreffende middelen komt de ‘oude’ Tom Poes weer verfrissend tot leven door de ogen van de ‘moderne’ Tommie. Even wordt Tommie zelf de slimme trouwe stripheld die nergens bang voor is! De voorstelling is gebaseerd op het allereerste verhaal van Tom Poes: ‘Het geheim der blauwe aarde’, dat Marten Toonder in 1941 schreef als dagstrip voor De Telegraaf.
Credits
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Duur: ca. 80 minuten inclusief voorstelling en spektakel na afloop met een meet & greet
Concept, tekst en spel: De Toren van Geluid, Laura Burgmans, Norman van Huut
Regie: Frans Schraven
Tommie & Tom Poes is te zien in het theater van de Poorterij, Nieuwstraat 2 te Zaltbommel.

Toegang is € 9,50 en kaarten zijn verkrijgbaar via www.de-poorterij.nl