Bokbierfestival in Culemborg op zondag 14 oktober.

Oorspronkelijk zijn bokbieren ondergistend, maar de laatste jaren zijn er in Nederland meer en meer bovengistende bokbieren op de markt gekomen.

Een donkere variant wordt tussen oktober en februari verkocht (met een verkooppiek rond oktober en november) en wordt herfstbok genoemd. Vanaf de vastentijd tot mei wordt ook bokbier verkocht dat meestal blond of amberkleurig is en lentebok of meibok wordt genoemd.

Bokbier is van oorsprong een Duitse biersoort. Andere landen waar bokbier wordt gebrouwen, zijn Nederland, Noorwegen, Oostenrijk en Tsjechië. Het Nederlandse bokbier heeft zich vanaf de jaren 80 van de twintigste eeuw tot een afzonderlijke stijl ontwikkeld met zo z’n eigen tradities en als opvallendste kenmerk dat bokbieren zowel onder- als bovengistend kunnen zijn. Ook in België worden bokbieren in Nederlandse stijl gebrouwen, maar die zijn uitsluitend bestemd voor de Nederlandse markt. België zelf kent geen bokbiertraditie.

Bron: Wikipedia

Horecafeest in de stad

Of bier nu ondergistend of bovengistend is… er moet in ieder geval gevierd worden dat het Bokbier de brouwerij verlaten heeft.

Om dit heugelijke feit te vieren hebben de Horecaondernemers op de Markt in Culemborg besloten een Bokbierfestival te organiseren. Het leuke hiervan is dat alle Horecaondernemers op de Markt hier aan meedoen.

Op zondag 14 oktober kun je op de Markt in Culemborg kennismaken met de verschillende soorten Bokbier.

Je kunt bij iedere Horecaondernemer een ander soort Bokbier proberen.

Het Bokbierfestival wordt gevierd in oktober en dan kan het natuurlijk onstuimig weer zijn. Ook daar is rekening mee gehouden.

Bij de Horecaondernemers worden mooie tenten neergezet, zodat je lekker droog je biertje kunt drinken.

Bier met muziek

Op het festival is niet alleen Bokbier… er is ook muziek. De hele middag zal er gezellige muziek te horen zijn die de smaak van het bier alleen maar ten goede zal komen.

Het Horecafeest begint om 14.00 uur.

Het handigste is natuurlijk als je lopend komt… of laat je terugrijden.

Kom je met de auto, dan kun je gratis parkeren op de diverse parkeerplaatsen rondom het centrum..