Concert in Cothen op zondag 20 januari

Concert in Cothen op zondag 20 januari

Een leuke tip:

Er is iets leuks te doen in de buurt!

Concert in Cothen op zondag 20 januari

Elk jaar organiseert “Concert in Cothen” een reeks concerten. Deze vinden allen plaats in de St. Agneskerk op de Brink in Cothen. De concerten duren inclusief pauze ongeveer anderhalf uur.

Door de kleine kerk zijn het ook kleine ensembles die er spelen.

Op deze manier komt de akoestiek het meeste tot zijn recht. Vaak gaat het dus om kamermuziek. Maar ook trio’s, kwartetten, kwintetten, soms een kamerorkest of wereldmuziek.

Mocht er koormuziek gespeeld worden tijdens Concert in Cothen, dan gaat dit altijd om kleinere koren.

Het aanbod is ondanks de kleinschaligheid van de opzet verre van eenzijdig. Binnen de mogelijkheden is er een groot genre aan muziek, ensembles en programma’s.

Kamerkoor Oktoich

Zondag 20 januari is het Kamerkoor Oktoich met muziek uit Rusland te gast. Aanvang: 13.00 uur. Kerk open 12.30 uur, entree: 10 euro (jonger dan 18 jaar gratis).

Kamerkoor Oktoich is in 1996 opgericht door Aliona Ovsiannikova, om zo veel mogelijk mensen te laten delen in de schoonheid van de Russisch-orthodoxe kerkmuziek.

Het koor heeft sindsdien vele malen op binnen- en buitenlandse podia gestaan, onder andere tijdens evenementen als het Festival Oude Muziek (Utrecht, 2004), het Gergiev Festival (Rotterdam, 2004), Tanejev Festival (Londen, 2007), Grachtenfestival (Amsterdam, 2009) en het Oestvolskaja Festival (Amsterdam, 2011).

Twee tournees in Rusland zorgden voor inspiratie rechtstreeks vanuit de bron.

In 2001 werd een reis ondernomen naar het op oude tradities gerichte Moskou en de zogeheten ‘Gouden Ring’, met steden als Rostov, Soezdal en Vladimir. En in 2003 werd, naast Pskov, het meer westers georiënteerde Sint-Petersburg bezocht.

In mei 2016 zullen wij een concertreis maken naar Georgië. Inspirerend waren ook de concoursen in Hajnówka (Polen, 2007/2011) en Minsk (Wit-Rusland, 2009). In alle drie heeft het koor prijzen behaald.

Adres: St. Agneskerk op de Brink in CothenDe agenda: vol leuke evenementen, uitgaanstips en leuke dingen om te doen vandaag, morgen of binnenkort
Er is altijd iets leuks in de buurt te doen, waar is een jaarmarkt of waar is een braderie in de buurt
De enige site met vrijwel alle Events, Festivals, Sport, Cultuur, Kunst en veel meer in de buurt.
Je vindt het bij Regionaal Uitgelicht

Plaats gratis redactie - je kunt het gemakkelijk insturen via deze site - kijk bij 'bericht plaatsen' in het menu

De site vol leuke evenementen. De agenda van... het programma met uitgaanstips, ideeën voor vandaag. Iets leuks in de buurt te doen. De leukste events in de buurt. Leuke tips in de buurt. Jaarmarkten. Braderieën. Festivals. Kunst. Cultuur. Je vindt het complete overzicht bij Regionaal Uitgelicht.