Restaurant Una Volta in Culemborg

Zin in een lekkere pizza een ander Italiaans getint gerecht, of gewoon gezellig even wat drinken? Het kan allebei, maar er kan ook nog veel meer!

Zeven dagen per weer, vanaf 11.00 uur ’s morgens kun je terecht in het Café Restaurant Una Volta. Kom je zo rond een uurtje of 11, dan kun je al terecht voor een lekker kopje koffie, een lunch, een borrel of een diner.

Una Volta is gevestigd in een oude fabriek. Alleen de historie van deze locatie is al meer dan de moeite waard. Waar heel vroeger de stoomlocomotieven werden onderhouden en gerepareerd, en waarna Meubelfabriek Gelderland zijn productie heeft gehad, zit nu dit bijzonder sfeervolle restaurant.

Als je er zit, zie je regelmatig de treinen voorbij suizen, stoppen en vertrekken, maar het leuke is dat je het feitelijk niet merkt. Je rammelt niet van je tafel!

In una Volta worden in de open keuken gerechten bereid die hun oorsprong vinden in Italië. Daarvoor worden mooie, uit Italië geïmporteerde producten gebruikt, maar vooral ook producten van dichtbij. Zo komen de groenten van de Culemborgse stadsboerderij Caetshage en er wordt gewerkt met eerlijk vlees van dieren uit Nederlandse weilanden. De gerechten worden à la minute klaargemaakt, dus er is ruimte om te overleggen over eventuele allergieën of dieetwensen.

Houtgestookte pizzaoven

Pronkstuk van una Volta is de houtgestookte pizzaoven. In veel landen rond het Middellandse Zeegebied worden al duizenden jaren ronde broden gebakken die als borden worden gebruikt. Vanaf de 17de eeuw werd Napels de pizzahoofdstad van de wereld. In 1889 maakte de beroemde pizzabakker Raffaele Esposito voor koningin Margharete een pizza in de kleuren van de Italiaanse vlag. De pizza Margherita was geboren, een klassieker. De pizza’s van una Volta worden gemaakt van biologisch tipicabloem, gist, water en goede olijfolie.

Adres:
Stationsweg 7 Culemborg, tel. 0345 – 227228

OPENINGSTIJDEN

7 dagen per week vanaf 11.00