Blueskroegentocht Wijk bij Duurstede

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Blueskroegentocht Wijk bij Duurstede

26 november Gehele dag

10 locaties, 13 bluesacts, één groot Bluesfeest! Na een noodgedwongen Corona-stop van 2 jaar staan 26 november 2022 de cafés in de Wijkse binnenstad weer bol van de blues. Voor de 10e keer organiseren Stichting Blues in Wijk en horeca samen de inmiddels traditionele Wijkse Blueskroegentocht. Al vanaf de eerste editie in 2010 is dit bluesevenement een groot succes met inmiddels rond de 1200 bezoekers uit Wijk en de verre omtrek. Bluesfans ervaren de variatie in blues soorten, ontspannen sfeer en de korte loopafstanden als bijzonder aantrekkelijk. Blues in het E&E Gasthuis, theater Calypso, restaurants, cafés en op het carillon. Genoeg te doen dus. In de  deelnemende horeca liggen flyers met speeltijden en locaties. Toegang is gratis.

Blues op het carillon en DJ’s in Calypso. Het stadscarillon op het oude stadhuis op de Markt doet ook mee aan de kroegentocht. In 2015 maakte de Utrechtse stadsbeiaardier Dick van Dijk enkele bluesnummers geschikt. Elk kwartier is er een vrolijk bluesliedje te horen. DJ’s  Bas & Toon zijn de hele middag en avond te vinden in theater Calypso. Ze draaien lekkere blues tussen de optredens van de drie bands daar. Bezoekers kunnen ook verzoeknummers bij hen aanvragen.

Blues in de middag.  De blueskroegentocht steekt om 14.30 uur van wal met een optreden van Stef Woestenenk in het grand café van het E&E Gasthuis. Om 16.00 uur opent theater Calypso haar deuren met Veldman.

Blues tijdens het eten.  Op vier plekken kan er tussen 18.00 en 21.00 uur food&blues met elkaar worden gecombineerd. In Café Ome Ko speelt het Stones-duo Spider & the Fly,  the Bluetails zijn weer terug in de Veldpoort, in Grieks restaurant Mazi Mas spelen Duketown & Freddy en Mr. Moan speelt in restaurant de Engel. Vooraf reserveren in de restaurants wordt aanbevolen.

Blues in de avond. Om 19.00 uur staan de Electric Hollers op het podium in theater Calypso. Vanaf 19.30 uur is Ralph de Jongh solo aan zet in café de Malle Molen. Om 21.00 uur steekt Ticket West van wal in café ’t Hoff en vanaf 22.00 uur kunnen de liefhebbers van Chicagoblues hun hart ophalen in Calypso met de Amerikaanse bluesdiva Sugar Queen.

Blues tot in de nacht. Tot ca. 01.00 uur kunnen de echte diehards nog terecht in de Maleborduurstraat.  Café Ome Ko heeft Mo & the Stage Animals staan, eethuys Dorestad  Fat Harry & the Fuzzy Licks en de Country-liefhebbers komen in café Altijd Gezelllig aan hun trekken met K.C. Credit and the Cashiers.

Gegevens

Datum:
26 november
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www.bluesinwijk.nl

Organisator

BluesinWijk
Telefoon:
06-21132560
Site:
Bekijk de site van Organisator

Deel je dit bericht? Dat zou gewéldig zijn!! Bedankt.

Titel

Ga naar de bovenkant