Laden Evenementen

In 2021 is het 70 jaar geleden dat een grote groep Molukse ex-KNIL soldaten op dienstbevel tijdelijk via schepen over zee in Nederland aankwam. Ter gelegenheid van 70 jaar Molukse geschiedenis in Nederland is de ‘Reizende Expositie Molukkers in Nederland’ vervaardigd.

In samenspraak met de stuurgroep MalukuCulemborg heeft het college van Culemborg besloten om deze expositie naar Culemborg toe te halen, ook omdat het 57 jaar geleden is dat de Molukse gemeenschap naar Culemborg kwam. Deze unieke expositie zal de hele maand juni te zien zijn tot en met 26 juni aan de dr. Hockesingel. En daarna gaat hij verder het land door.
Actueel
Momenteel is er landelijk veel aandacht voor de Molukse geschiedenis. Ook het college van Culemborg wil hier niet ongemerkt aan voorbij gaan. De interactieve expositie bestaat uit zes zeecontainers en vertelt het verhaal van de Molukkers vanuit verschillende perspectieven en eert de generatie die in 1951 aankwam in Nederland.
De expositie Molukkers vertelt met name het verhaal van de verschillende generaties Molukkers en de ontwikkelingen van 70 jaar verblijf van Molukkers in Nederland.
Verder dient het verhaal als inspiratie voor de nieuwe generaties. En niet alleen Molukse generaties maar ook generaties van andere bevolkingsgroepen die worstelen met hun plek in de Nederlandse samenleving. Daarom vindt het college het belangrijk dat de tijdelijke expositie voor iedereen toegankelijk is.
De locatie aan de dr. Hockesingel is als beste uit de verf gekomen.
De tentoonstelling is te bezoeken van 4 juni t/m 26 juni. Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
De toegang is geheel gratis.

Deel je dit bericht? Dat zou gewéldig zijn!! Bedankt.

Titel

Go to Top