Expositie “Liefde in de Vrijstad” in Culemborg

Expositie “Liefde in de Vrijstad” in Culemborg

Een leuke tip:

Er is iets leuks te doen in de buurt!

Expositie ‘LIEFDE IN DE VRIJSTAD, EEN HOOGLIED’

Culemborg – van 7 april t/m 29 april 2018 vindt een expositie plaats met de zinnenprikkelende titel ‘LIEFDE IN DE VRIJSTAD, EEN HOOGLIED’. Locatie: Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2. Opening: 6 april om 20.00 uur door cultuurtheoloog dr. Frank G. Bosman. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Vooraf aan de opening is er op de Markt om 19.15 uur een balletuitvoering van Balletstudio Chantal. Aan de expositie zijn meerdere activiteiten verbonden.

In 2018 viert Culemborg 700 jaar stadsrechten.

Op 6 december 1318 ontvingen de inwoners o.a. tolvrijheid en asielrecht: Culemborg werd een vrijstad! Niet alleen mensen met iets op hun kerfstok zochten asiel in de vrijstad. Ook jonge geliefden kwamen naar Culemborg om, tegen de wil van hun familie, hier te trouwen. Het hele jaar zullen activiteiten plaatsvinden op allerlei gebieden, van sportief tot cultureel.

De Stichting Kunst in de Kerk neemt deel aan de activiteiten rond dit 700-jarig bestaan met een expositie. Gastconservator Anikó Ouweneel (cultuurhistorica) heeft gerenommeerde kunstenaars uit verschillende disciplines gekozen die zich met het thema Hooglied hebben beziggehouden.

Het boek Hooglied vormt een bijzonder hoofdstuk in de Bijbel: een verhaal over zuivere liefde, verlangen en erotiek. Iedereen wil geliefd, gekend en geaccepteerd zijn. In alle rust en veiligheid kwetsbaar durven zijn zonder angst en onzekerheid. Dit algemeen menselijk verlangen is nog altijd een actueel thema. Het Hooglied wordt ook gezien als een wijsheidstekst met dubbele bodem. Met woorden als liefdeswoorden die zowel bruikbaar zijn in de omgang met een geliefde als in de omgang met God. Hierover gaat in april de tentoonstelling. Jongeren worden nadrukkelijk betrokken bij deze expositie: op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg vindt begin april een parallelle tentoonstelling plaats, waarvan enkele stukken een week later worden opgenomen in de grote expositie. Gedurende de expositie is er een bijzondere ochtenddienst, een lezing en een vesper. Ook komen er drie filmavonden over het thema liefde. Eerste filmavond ‘On body and soul’, tweede filmavond ‘Call me by your name’, derde filmavond ‘Maudie’. Films met – voor wie dat wil – een nagesprek o.l.v. theoloog en theatermaker Kees van der Zwaard.

Deelnemende kunstenaars:

Mirjam Beuker – Rob den Boer – Amiran Djanashvili – Ilona Haaksman – Annemieke Harkema – Jeltje Hoogenkamp – Robin Kolleman – Davitha van de Kuilen – Janpeter Muilwijk – Agatha Oosting – Sonja Smalheer – Tineke Smith – Gyula Somos – Masha Trebukova – Joost van Veldhuizen – Arent Weevers

Locatie: Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2.

Activiteiten:

15 april: Themadienst op zondagmorgen, locatie: Grote of Barbarakerk, aanvang 10.00 uur

19 april: Lezing door Henri Veldhuis, locatie: consistorie Grote of Barbarakerk, aanvang 20.00 uur

29 april: Kunstvesper m.m.v. Marijn Slappendel, locatie: Grote of Barbarakerk, aanvang 19.00 uur

11-18-25 april: Filmavonden, locatie: Theater De Fransche School, Havendijk 1, te Culemborg, aanvang 20.00 uur

Kijk voor actuele informatie op: www.kunstindekerkculemborg.nlDe agenda: vol leuke evenementen, uitgaanstips en leuke dingen om te doen vandaag, morgen of binnenkort
Er is altijd iets leuks in de buurt te doen, waar is een jaarmarkt of waar is een braderie in de buurt
De enige site met vrijwel alle Events, Festivals, Sport, Cultuur, Kunst en veel meer in de buurt.
Je vindt het bij Regionaal Uitgelicht

Plaats gratis redactie - je kunt het gemakkelijk insturen via deze site - kijk bij 'bericht plaatsen' in het menu

De site vol leuke evenementen. De agenda van... het programma met uitgaanstips, ideeën voor vandaag. Iets leuks in de buurt te doen. De leukste events in de buurt. Leuke tips in de buurt. Jaarmarkten. Braderieën. Festivals. Kunst. Cultuur. Je vindt het complete overzicht bij Regionaal Uitgelicht.

Neem contact met ons op via Whatsapp.
We reageren altijd snel! (24/7)

Contact opnemen via WhatsApp (24/7)