Gratis stadswandeling zaterdag 4 augustus a.s.

Om te laten zien wat Culemborg allemaal voor moois heeft, verzorgt de Stichting Stadsgidsen Culemborg op zaterdag 4 augustus een gratis rondleiding door de binnenstad van deze prachtige plaats. De stadswandeling begint om 11 uur op het voorplein van Het Weeshuis, Herenstraat 29. Rond half een eindigt de tocht en kunnen de deelnemers zelf gaan genieten van wat de stad en haar omgeving nog meer te bieden hebben. Inschrijven is niet nodig.

De wandeling voert door de binnenstad van Culemborg langs oude kerken en de mooie synagoge. De gidsen vertellen enthousiast allerlei verhalen over gebouwen en gebeurtenissen in de stad. Zo zullen de rondleiders onder meer iets vertellen over de kaak aan het stadhuis waar vroeger de misdadigers te schande werden gezet. En wie weet waar het houtsnijwerk zit, dat herinnert aan de inval van Jan van Buren in Culemborg?

De Stichting Stadsgidsen is een kleine groep enthousiaste en deskundige mensen. Zij promoten de stad door het organiseren van stadswandelingen waarbij de fraaie binnenstad wordt getoond en verhalen uit de geschiedenis van Culemborg worden verteld. Naast de gratis stadswandelingen verzorgt zij op afspraak en tegen betaling rondleidingen voor geïnteresseerde groepen, bijvoorbeeld bij een personeelsuitje of een reünie.

De stadsgidsen verwelkomen u graag op zaterdag 4 augustus a.s.