Blueskroegentocht wordt bluesfestival

Home Events Blueskroegentocht wordt bluesfestival

Datum

28 nov 2020

Tijd

3:00 pm - 11:00 pm

Kosten

€20,00

Blueskroegentocht wordt bluesfestival


In plaats van de gecancelde Blueskroegentocht is er zaterdag 28 november een klein bluesfestival in theater Calypso in Wijk bij Duurstede. Drie bluesacts, die ieder een set van ruim een half uur spelen en samen een show verzorgen van zo’n twee uur. Met Robbert Duijf (winnaar Dutch Blues Challenge 2019), het Belgische duo Blame it on Vinnie (met oa de voormalige Howlin’ Bill frontman) en bluesband Chicago Capitols. De eerste show is om 15.00 uur, de tweede show om 19.00 uur en de derde om 22.00 uur. Toegang €20. Ticketverkoop: Van Ginkel Muziekwinkel, Achterstraat 1, tel. 0343-574522 of www.calypsotheater.nl.

Robbert Druijf
Robbert Duijf, geboren in 1974 in Nederland, is een gepassioneerd muzikant. Zijn muziek is puur, oprecht en vol passie in een mix van old school delta blues uit 1930, Gospel en de Brits / Amerikaanse folk revival uit 1960. Zijn eerste soloalbum “Going Home” werd in 2019 live opgenomen in zijn geboorteplaats en kreeg goede recensies. Tijdens de Dutch Blues Challlenge 2019 speelde en won hij de finale in de categorie duo/solisten. Dit gaf hem de mogelijkheid om in 2020 Nederland te vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge op Bealestreet in Memphis. Daar bereikte hij de halve finale.

Blame it on Vinnie
Omdat iemand toch altijd de schuld van alles moet krijgen werd “Blame it on Vinnie” in het leven geroepen. Gerrie De Waard (ex-Scotch ‘n Soda) en Wim De Vos (Howlin’ Bill) besloten zich in een muzikaal avontuur te storten. Ze brengen een mix van blues, rock ’n roll en country op een eigenzinnige akoestische manier. Gerrie beroert zijn snaren als geen ander terwijl Wim verhalen zal voorzingen afgewisseld met de huilende klanken van zijn mondharmonica! Uniek duo van topmuzikanten die elkaar op deze manier gevonden hebben!

Chicago Capitols
Eind 2019 ontstond Chicago Capitols. Met zang, bluesharp, gitaar, drums en bas speelt deze vierkoppige formatie vette rhythm and blues uit de windy city van het midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een dikke en volle hoofdletter

Go to Top