Drie exposities in Synagoge Buren

Home Events Drie exposities in Synagoge Buren

Datum

07 - 08 nov 2020
Expired!

Tijd

Doorlopend event

Kosten

Gratis

Drie exposities in Synagoge Buren


Zaterdag 7 en zondag 8 november is de Synagoge aan de Kniphoek 14 in Buren gevuld met werk van leerlingen van Ziris Kunst & Fotografie. Deze vrolijke expositie is tot stand gekomen als eindpresentatie van een half jaar onderzoek naar humor in de fotografie.

Bij straat-, sport- en architectuurfotografie was goed observeren van belang. Bij het bedenken van een stilleven of bij modefotografie was het vermogen tot het ensceneren van een grap weer belangrijk. Met name de zelfportretten van de exposanten hebben hilarische beelden opgeleverd!
De exposanten zijn: Manon Balfoort; Lloyd Davies; Liek Bouma; Arno de Bruijn; Alien Bijker; Annemiek Hoitink; Astrid van Dillen-Latupeirissa; Nila Polder-Latupeirissa; Jacco van Muiswinkel; John Polder; Mieke Posthumus; Els van Tuinen; Feddien van Tuinen; en Hennie Visser.
Ziris Kunst & Fotografie is een educatieve instelling en wordt geleid door Cecilia Kocsis, kunsthistorica gespecialiseerd in fotografie.

Duo-expositie
Ingrid Geesink en Jackie Mulder exposeren 13 tot en met 15 november in de Synagoge.
Fotografie is de basis van het werk van Ingrid Geesink en Jackie Mulder. Een foto is echter nooit het eindpunt maar het begin van hun verkenning van de grenzen van het medium.
In de synagoge laten ze een selectie werk zien waarin ze de kijker willen meevoeren in hun beleving van de kwetsbare en tactiele wereld om ons heen.
Ingrid Geesink gebruikt haar achtergrond als wetenschappelijk onderzoeker om conceptueel beeld te maken. Het gaat over controle en toeval, en over het steeds meer beheersbaar maken van de wereld om ons heen. Ze zoekt naar een balans tussen natuur en menselijk ingrijpen, tussen het organische en het mechanische, tussen de dingen laten zijn en de dingen aanraken. Ze experimenteert graag met ambachtelijke technieken en organische materialen, van oude fotografische procedés tot poëtische plantdrukken of tekenen met zelfgemaakte biologische inkt.
Dat levert een mix op van geometrisch abstracte en vloeiende organische expressie. Ingrid woont en werkt in de Betuwe.
Jackie Mulder ontworstelde zich op jonge leeftijd al aan het stramien van ‘hoe het hoort’. De rebellie die daarvoor nodig was is nog altijd een rode draad in haar werk.
Als vormgever en fotograaf met een achtergrond in fashion design combineert zij verschillendedisciplines om de schoonheid van het afwijkende te laten zien. Al haar werken zijn dan ook unica. Ze vragen aandacht voor het kleine en kwetsbare – in de natuur, haar directe omgeving of haar gedachtewereld. En dat is nooit mooi afgewerkt, netjes of recht.
Haar foto’s bewerkt ze met tal van technieken en materialen, van nonchalante kruissteken tot klodders olieverf en bijenwas, waarmee ze gelaagdheid en verbinding creëert. Tactiele structuren en patronen ademen een rustgevende cadans, die ver weg blijft van de waan van de dag.
Winterexpositie
Van 20 tot en met 29 november is er in de Synagoge werk te zien van zes kunstenaars.
Zij werken samen in een atelier te Heerewaarden. De kunstenaars werken vanuit zes verschillende invalshoeken in steen, klei en brons. Juist door de samenwerking versterken zij elkaar en daar komen mooie beelden en gebruiksvoorwerpen uit voort. De exposanten zijn Carly Edens, Carla Scholten, Marie Kranendonk, Famke Groenendijk, Mick Deenick en Loes van Rossum.
De openingstijd van de Synagoge aan de Kniphoek 14 in Buren tijdens de exposities is van 13.00 tot 17.00 uur.

The event is finished.

Tags:
Go to Top