Expositie werken Matthijs Jeuring

Home Events Expositie werken Matthijs Jeuring

Datum

27 okt 2020 - 15 nov 2020
Expired!

Tijd

Doorlopend event

Kosten

Gratis

Expositie werken Matthijs JeuringTot zondag 15 november is er in de Gelderlandfabriek aan de Stationsweg 7 in Culemborg een expositie te bezichtigen van werken van Matthijs Jeuring. Je kunt er dagelijks binnenlopen, de entree is gratis.

Matthijs Jeuring, 23 jaar oud, is een kunstschilder die dit jaar is afgestudeerd aan de Aki in Enschede. Zijn theoretische interesses liggen bij psychologie en metafysica. Naast het schilderen maakt hij ook werken met gemengde media.
Geïnspireerd door de gnostiek en het bovennatuurlijke, kijkt Matthijs Jeuring naar een doorlopend narratief dat zich chronologisch lijkt te ontknopen door zijn werk. Hij behandelt zijn schilderwerk als persoonlijke zegels die een onderbewuste waarheid kunnen weergeven en zoekt vervolgens naar een profetische inhoud.
Zo gebruikt hij psychologische technieken en rituelen om het werk noodlottig te laten ontstaan. Hij ziet in de noodzaak en schijnbare toeval een transcendente waarde.
Verbeelding
In het werk van Matthijs Jeuring wordt een direct beroep gedaan op de verbeelding van de toeschouwer, met werken die met een zekere mysterie zijn geladen. Door de onderwerpen te benaderen met een psychologische insteek, weet Matthijs spontane kwaststreken toe te passen die iets van het onbewuste blootgeven. Dat kan prikkelen op een niet makkelijk te beschrijven manier.
Het is dan ook aan de toeschouwer om de verbeelding erop los te laten en visueel te onderzoeken wat er in de werken schuilt. Meer formeel is het werk van Matthijs bijzonder sprekend in de composities, het gekozen perspectief en het kleurgebruik. De grijpende balans tussen het afgebeelde en de manier van afbeelden, maakt dat de toeschouwer steeds bewust is van de verf op het doek.

The event is finished.

Tags:
Go to Top