Fort bij Asperen weer te bezichtigen

Home Events Fort bij Asperen weer te bezichtigen

Datum

02 sep 2020 - 01 okt 2020
Expired!

Tijd

Doorlopend event

Fort bij Asperen weer te bezichtigenFort bij Asperen weer te bezichtigen


‘’Wij gaan weer open’’. Met deze leus wil men bij Fort bij Asperen iedereen weer de gelegenheid geven om vanaf nu het fort te bezoeken. Onder ristricties van het RIVM natuurlijk! De vrijwilligers staan weer klaar om de gasten te ontvangen voor een gepaste rondleiding rond het fort.
Schrijf in voor de uitgebreide rondleiding met een van de ervaren gidsen.
Dat kan via de website www.fortbijasperen.nl. Deelnemers kunnen zonder van te voren inschrijven niet meedoen!

Tijdens de rondleiding leer je over de waterlinie, de functie van de unieke waaiersluizen, de geschutsopstellingen bij het fort aan de Meerdijk en veel meer. Iedere rondleiding is bijzonder en uniek, elke gids vertelt het verhaal vanuit eigen kennis en liefde voor cultuur en historie.
Loop mee en laat je verrassen door wat het Fort te bieden heeft.
De zomerrondleidingen rond het Fort bij Asperen zijn elke zondag tot eind september en beginnen om 14.30 uur. De entree is 3,00 excl. servicekosten.

Uitbater Taveerne

2020 is voor ieder en zeker ook voor Fort bij Asperen een bijzonder jaar.
Niet alleen de uitbraak van de coronacrisis trok een zware wissel op het bestaan en de openstalling van het Fort. Ook het besluit van de uitbater van de Taveerne om te stoppen, droeg bij aan een absolute mineurstemming. Het drastische besluit dat de normale openstelling werd uitgesteld, moest daardoor worden genomen.
Op dit ogenblik loopt de selectie voor een nieuwe ondernemer door Staatsbosbeheer. Binnenkort zal bekendgemaakt worden wie de Taveerne en het beheer van het fort op zich gaat nemen.
De vrijwilligersploeg zat de afgelopen maanden niet stil. Zij hebben in en rond het fort veel onderhoudswerk ter hand genomen dat afgelopen jaren was blijven liggen.
Vorig jaar was er een tentoonstelling met als titel ‘Een schitterende afzondering’ die verrassend voor dit jaar ook heel passend zou zijn. Dit jaar zijn er geen tentoonstellingen, maar wordt er een begin gemaakt met een gepaste bijzondere rondleiding.
Tijdens de rondleiding wordt het coronaprotocol van het RIVM gehanteerd.
Belangstellenden in de rondleiding moeten van tevoren kaarten reserveren via de website van het fort. Daar kun je online ‘tickets’ reserveren.
De taveerne is niet geopend en toiletbezoek is niet mogelijk. De rondleiding vindt buiten plaats.

Kunst

Een tentoonstelling in het fort vereist een flinke investering. In december bleek al dat er geen uitbater zou zijn voor de Taveerne.
Er is nog naar een tijdelijke oplossing gezocht, maar de corona haalde daar een fikse streep door.
Daarnaast zijn de vrijwilligers voorzichtig.
Tot 1 juli mochten ze volgens de richtlijnen van het RIVM de openstelling helemaal niet verzorgen.
Nu neemt een beperkt aantal dit initiatief.

Je vindt Fort Asperen op de Langendijk 45, in Acquoy.
Houd er rekening mee dat deelnemers je niet mee kunt doen als je je niet van te voren hebt ingeschreven via de website.

The event is finished.

Go to Top