Lichtjesavond in de Caeciliakapel

Home Events Lichtjesavond in de Caeciliakapel

Datum

05 nov 2020
Expired!

Tijd

7:00 pm - 9:00 pm

Kosten

gratis

Lichtjesavond in de CaeciliakapelOp donderdag 5 november wordt er van 19.00 – 21.00 uur een Lichtjesavond gehouden in de Caeciliakapel, Kerkstraat 34, in Tiel. Je kunt er dan een kaarsje branden, een herinnering delen, een moment stil te zijn.

Een kaarsje aansteken voor iemand die je lief en dierbaar is. Een kaarsje aansteken voor iemand die je heel erg mist. Dat is voor steeds meer mensen een waardevol ritueel. Tussen 19.00 tot 21.00 uur ben je van harte welkom in de Caeciliakapel in het centrum van Tiel (tegenover de Agnietenhof). Volg de lichtsporen naar de ingang van de Caeciliakapel!
Stilte in de Stad is een project waarbij de St Caeciliakapel in Tiel is geopend op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag om een plek van rust en stilte te bieden.
Veel mensen vinden het op vakantie heel gewoon om even een kerk binnen te lopen, zeker als het een oud en mooi gebouw is.
Soms om een kaarsje te branden, soms ook om even de stilte op te zoeken. Bijna iedereen, gelovig of ongelovig of daartussen in, wel of niet spiritueel ingesteld, kent de behoefte aan rust en bezinning.
Dat kan ook in de St. Caeciliakapel (tegenover de Agnietenhof). De Protestantse Gemeente Tiel (PGT) is het project ‘Stilte in de stad’ begonnen, door deze kapel op vrijdag en zaterdag open te stellen voor iedereen die binnen wil lopen.
De PGT biedt daarmee een plek aan mensen die op zoek zijn naar een moment van rust en stilte. Dat kan spontaan, omdat je in het voorbijgaan het uitnodigende bord ziet staan… Maar dat kan ook, omdat je bewust een kaars wil aansteken voor een geliefde of om stil te staan bij een bepaalde gebeurtenis, of gewoon zomaar…
Voorlopig is de St Caeciliakapel open op vrijdagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Er liggen teksten die je kunt lezen en er zijn afbeeldingen te zien van iconen en andere kunstuitingen. Verder is er zaterdag rond 15.00 uur altijd een kort moment van gezamenlijke meditatie of gebed, soms afgewisseld met muziek.
Je bent helemaal vrij om te blijven, om je af te zonderen of om weer te gaan. Niets is verplicht en er is altijd een gastheer of gastvrouw aanwezig als aanspreekpunt.

The event is finished.

Tags:
Go to Top