Open Monumentendag in IJsselstein

Home Events Open Monumentendag in IJsselstein

Datum

12 sep 2020
Expired!

Tijd

8:00 am - 6:00 pm

Open Monumentendag in IJsselstein


Open Monumentendag in IJsselstein

Uw Chef in Tricht voor de lekkerste Spare Ribs van de regio!

Op zaterdag 12 september is een groot deel van de monumenten in de binnenstad van IJsselstein vrij voor iedereen toegankelijk. Een ideale manier om kennis te maken met deze vestingstad aan de Hollandse IJssel.

De volgende monumenten zijn open: de beide kerken, het Historisch Stadhuis, de Kasteeltoren en Museum IJsselstein. Bezoekers kunnen hier terecht voor onder andere rondleidingen, tentoonstellingen en beklimmingen. Overal gelden de RIVM richtlijnen rond het coronavirus.

Activiteiten

In de Basiliek kunnen bezoekers in kleine groepjes de gewelven van de Basiliek beklimmen en genieten van het uitzicht over de stad. Organisten trakteren in de Oude Nicolaaskerk op orgelspel. In de 16e-eeuwse Kasteeltoren, Museum IJsselstein en op diverse buitenlocaties is de tentoonstelling ‘Empathie | Geen mens is een eiland’ te zien.

Op Open Monumentendag wordt ook de World flag van beeldend kunstenaar Sarah van Sonsbeeck gehesen op de unieke toren van de Oude Nicolaaskerk. In haar vlag die staat voor solidariteit en openheid in tijd van crisis en die zij speciaal voor de tentoonstelling Empathie ontwierp, vloeien de Nederlandse en IJsselsteinse vlag samen.

Verder zijn er rondvaarten door de vestinggrachten. Ook zijn er doorlopend voor kinderen en volwassenen diverse gratis audiotours door de stad en de IJsselsteinse historie beschikbaar. De audiotours zijn eenvoudig te downloaden op elke smartphone via de Izi-TRAVEL/app.
Specifieke informatie over alle activiteiten en openingstijden per monument zijn te vinden op www.ijsselstein.nl onder Open Monumentendag.

The event is finished.

Go to Top