Rondleidingen/Stadswandelingen in Culemborg

Home Events Rondleidingen/Stadswandelingen in Culemborg

Datum

03 okt 2020

Rondleidingen/Stadswandelingen in CulemborgStadsgidsen pakken de draad weer op


De Stichting Stadsgidsen Culemborg heeft besloten weer de hele dag rond te gaan leiden. Je kunt vanaf nu dus weer voor elk uur van de dag een rondleiding bij hen boeken, bijvoorbeeld de rondleiding historisch Culemborg of een van de andere wandelingen die op de website: http://stadsgidsenculemborg.weebly.com staan.

Wel zijn er nog de nodige beperkingen in verband met het coronavirus. De 1,5 m-maatregel wordt gehanteerd en daarom blijft de groepsgrootte beperkt tot maximaal vijf personen. Kom je met meer dan vijf personen, dan wordt er een tweede gids ingezet. Verkoudheidsklachten, verhoging of koorts? Dan niet meedoen natuurlijk! De gratis stadswandelingen op de eerste zaterdag van de maanden april t/m oktober voeren de gidsen voorlopig nog niet uit.

Nieuw

Een nieuwe wandeling is de buitenwandeling. Deze voert voor een groot deel door het gebied buiten de stadsmuren zoals de Veerweg en het monument van de vorige spoorbrug. Deze had bij de ingebruikneming in 1868 de grootste overspanning in Europa.
Daarbij vertellen de gidsen allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over het gebied. Zo kom je bij deelname ook langs de ‘’Acht Zaligheden’’. Deze wandeling is vooral aantrekkelijk voor mensen die de rondleiding historisch Culemborg al eens gedaan hebben en een keer iets anders willen.
De Stichting Stadsgidsen Culemborg is een kleine groep enthousiaste en deskundige mensen. Zij promoten de stad door het organiseren van stadswandelingen waarbij de fraaie stad wordt getoond en verhalen uit de geschiedenis van Culemborg worden verteld.
De stichting verzorgt op afspraak en tegen betaling rondleidingen voor geïnteresseerde groepen, bijvoorbeeld bij een personeelsuitje of een reünie.

Raadpleeg voor nadere informatie de website: http://stadsgidsenculemborg.weebly.com of bel 06-184 869 12.

Go to Top