Stadswandeling door en fietsen vanuit Leerdam

Home Events Stadswandeling door en fietsen vanuit Leerdam

Datum

04 - 25 sep 2020
Expired!

Tijd

8:00 am - 6:00 pm

Stadswandeling door en fietsen vanuit LeerdamStadswandeling door en fietsen vanuit Leerdam

Leer Leerdam pas echt kennen tijdens een stadswandeling door Leerdam of een mooie fietsroute in de omgeving.

Na het succes van voorgaande jaren organiseert Leerdamglasstad.nl ook dit jaar open stadswandelingen met gids. Tot en met 25 september is er elke vrijdag om 14.00 uur een open stadswandeling onder begeleiding van een gids.

Kom meer te weten over de geschiedenis van Leerdam en ontdek hoe deze vestingstad uitgroeide tot de glasstad van Nederland. De gids leidt je langs bijzondere locaties en bezienswaardigheden in het centrum van Leerdam.
De wandeling start om 14.00 uur vanaf Kerkstraat 55, Leerdam en duurt ongeveer 1 uur. Prijs: € 3,50 per persoon. Van tevoren reserveren via www.leerdamglasstad.nl/aanmeldingstadswandeling of +31(0)345-228533 .
Om ieders veiligheid te kunnen waarborgen, is het maximale aantal deelnemers 10 personen.

Fietsen

Op www.leerdamglasstad.nl staan nog een aantal andere wandel, maar ook fietsroutes rond Leerdam, die zeer de moeite waard zijn.
De Lingeroute moet je een keer gedaan hebben! Je start in Leerdam en fietst over de dijken richting Geldermalsen en Gorinchem.
Al kronkelend stroomt de langste rivier van Nederland door het landschap. Met gezellige dorpjes en boomgaarden aan weerszijden van de Linge die uitnodigen om onderweg af te stappen. Breng een bezoek aan de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum of blaas uit op een heerlijk terrasje langs de route. Is 70 km te veel? Halveer de route en bewaar de andere helft voor later!
Fietsroute tussen Lek en Linge: Dit rondje brengt je langs de mooiste plekken tussen de rivieren Lek en Linge.
Ontdek de verrassende, historische steden met ieder hun eigen karakter en geniet van de rust en natuur in de Zouweboezem.

Onderweg kom je langs oude boerderijen en unieke locaties voor een tussenstop.

Molenroute

De molenroute (48 km): Tijdens deze route kom je langs verschillende molens in de Albasserwaard en Vijfheerenlanden! Vanuit Leerdam fiets je de Molenroute Oost.

De route van 48 kilometer brengt je langs verschillende molens in Arkel, Hoornaar, Gorinchem en natuurlijk Molen ter Leede in Leerdam. Al sinds 1832 staat hier een molen op de kaarten van Leerdam, maar hij draait vandaag de dag nog steeds op volle toeren. De molen staat pal tussen de andere iconen van Leerdam zoals de Lingebrug, de glasfabriek en de binnenstad van Leerdam.

The event is finished.

Go to Top