Toch een Piano festival in Culemborg

Home Events Toch een Piano festival in Culemborg

Datum

13 sep 2020
Expired!

Tijd

1:00 pm - 5:30 pm

Toch een Piano festival in CulemborgPianofestival in Culemborg


Op zondag 13 september vindt de eerste editie van het Piano Buiten Festival plaats in de historische binnenstad van Culemborg. Op vier prachtige buiten locaties zijn er tussen 13.00 en 17.30 concerten.

‘Als het niet binnen kan, dan gaan we naar buiten’ dacht artistiek leider Ellen Verhagen en ze zag meteen een kans voor een alternatief voor de succesvolle Pianowandeling waarvan in 2019 het vijfjarig jubileum nog uitbundig was gevierd.
Muziek van Zappa tot Beethoven, ‘en een corona-proof programma, want dat is een vereiste’ zegt ze nog waarbij ze helemaal erop vertrouwt dat het publiek de 1,5m zal respecteren.

Nadat Verhagen met het organiserend piano comité was bijgekomen van het feit dat een Pianowandeling vanwege zijn vorm niet door kon gaan in verband met de Corona maatregelen, ging eind mei ‘de zon toch weer schijnen’. Toen werd duidelijk dat de maatregelen zouden versoepelen. Een teken om toch iets te organiseren voor het trouwe publiek van de Painowandleing, voor de ondernemers in de binnenstad en vooral voor de musici die zo graag willen spelen.

De Pianoklanken moeten toch in september weer klinken, zoals elk jaar. Ze gingen meteen aan de slag en in overleg met de gemeente en de fondsen kwamen ze tot het Piano Buiten Festival.

Zodra het programma bekend is kan er via de website aangemeld worden welke concerten men wil bijwonen.
Er is een maximum per locatie mogelijk in verband met de 1,5m handhaving. Er is geen in- en uitloop maar er zijn vaste concerten van 30 minuten met telkens een ‘loop-‘ pauze van 15 min. en pauzes om op een terrasje wat te nuttigen.

De ‘Bespeel mij piano’ zal ook weer op de Markt komen te staan. Er komen als het mee zit nog een aantal grote verrassingen die later bekend worden gemaakt.

Meer informatie

Het Piano Buiten Festival is een activiteit van Stichting Pro Piano.
Datum: zondag 13 september, 13.00 tot 17.30 uur.
Zie ook: www.pianoculemborg.nl en
www.stichtingpropiano.nl

The event is finished.

Ga naar de bovenkant