Voel je vrij op een fort.

Home Events Voel je vrij op een fort.

Datum

05 - 13 sep
Expired!

Tijd

Doorlopend event

Voel je vrij op een fort.

Een cursus SEO, Joomla of Wordpress

Voel je vrij op een fort. Er is altijd een fort in de buurt!

Uw Chef in Tricht voor de lekkerste Spare Ribs van de regio!

Luisteren naar een prachtig concert, met als decor een eeuwenoud fort? In de buitenlucht kijken naar de indrukwekkende film 1917, terwijl de geschiedenis langskomt? Of gewoon lekker genieten van een hapje en drankje met uitzicht op de fort- of vestingracht? Je kunt echt alle kanten op tijdens Fort & Vrij, van 5 t/m 13 september. En belangrijk: al deze unieke activiteiten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Stelling van Amsterdam en alle andere waterlinies vinden plaats in de buitenlucht en zijn gegarandeerd Coronaproof! Bekijk het programma op www.forten.nl!

Coronaproof

Een bezoekje aan een fort is nu het ideale dagje uit. Met hun weidse terreinen zijn forten geweldige plekken om veilig samen te komen. Ga je voor een stevige wandeling, een interessante rondleiding, museumbezoek of plof je liever in een luie stoel op een terras? Op een fort is het heerlijk ontspannen, genieten van je vrijheid en vrije tijd. Kijk op forten.nl voor een fort, bunker of kasteel bij jou in de buurt. Let op: vanwege Corona moet je in de meeste gevallen vooraf reserveren. Plan je bezoek dus op tijd.

Vrijheid

De forten van de waterlinies hebben ons eeuwenlang beschermd en dragen veelal nog zichtbare sporen van het verleden. Ook in de Tweede Wereldoorlog droegen de waterlinies bij aan de verdediging van het omringende land. Soms keerde de inundatietechniek zich tegen ons als de bezetter het gebied onder water zette als wapen tegen geallieerde legers. De nieuwe bestemming van de forten is illustratief voor de vrijheid van vandaag. Iedereen kan genieten van dit unieke militaire erfgoed: Fort & Vrij!

Een greep uit de activiteiten

Film & Muziek: Op de zondagen is er op Fort Vuren en in Vesting Gorinchem live muziek.
Rondleidingen: Op 6 september is de keuze reuze. Op Fort Rijnauwen is een familiewandeling. Of ontdek Werk aan het Spoel of Fort Asperen of een bunker met een gids.
Wandelen & Fietsen: Ontdek de linieroutes voor fietsers en wandelaars, langs kanalen en dijkjes, sluizen en monumenten. Onderweg kan je uitpuffen op een fortterras. Doe de” Ronde Venen” op de fiets langs 7 forten van de Stelling van Amsterdam (44 km). Wandel langs de vier Lunetten o.l.v. een gids en bezoek de atoombunker op Lunet I. Ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Utrecht met de fietsroute ‘Langs sluizen en forten’ (42 km). De echte wandelaars halen hun hart op met het Waterliniepad; een 350 km lange afstandswandelpad langs twee waterlinies.
Eten & Drinken: Relax met een hapje en drankje op het terras, bijv. bij GeoFort. Geniet van gastronomie in een historische sfeer. Ga met een picknickmand op pad of schuif aan bij een barbecue.
In het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten worden kids uitgedaagd in de Waanzinnige Boomhut Doe Expo.

UNESCO Werelderfgoed

Nederland telt 10 waterlinies; verdedigingslinies bestaande uit forten en bunkers met een ingenieus systeem van dijken en sluizen. Eén daarvan “De Stelling van Amsterdam” is sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. En een andere grote waterlinie “de Nieuwe Hollandse Waterlinie” is genomineerd voor de status van Werelderfgoed als uitbreiding op die Stelling van Amsterdam. Naar verwachting zullen deze twee linies in 2021 één groot Werelderfgoed vormen.
Stellingvanamsterdam.nl en
nieuwehollandsewaterlinie.nl

The event is finished.

Go to Top