In gesprek met de kunstenaars van Between op 10 augustus.

Unieke ontmoeting op 10 augustus in de Sint-Maartenskerk
Negen kunstenaars hebben zich laten inspireren op de architectuur, de ruimte, de historie, religie en het licht van en in de Sint-Maartenskerk en vertalen hun persoonlijke beleving ervan in hun werk. Gedurende het gehele Cultuurfestival Bommelerwaard (tot en met 1 september) zijn deze werken te zien tijdens de openingsuren van de Sint-Maartenskerk.
De beelden zijn onderdeel van Between performance die in juni in de kerk plaatsvond. De kerk ademt het stille moment tussen donker en licht, stilte en geluid, heden en verleden, leven en dood. Tijdens de performance in het blauwe uur, vloeiden de beelden samen met klank, dans en publiek.

Op zaterdag 10 augustus kunnen bezoekers in gesprek gaan met de kunstenaars. Zij vertellen op passionele wijze hoe de kunstwerken tot stand zijn gekomen. Een unieke kans om op deze dag alles te weten te komen van het kunstproject.

Between is onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard. Deelnemende kunstenaars over het project zijn Rinske van Dijk, Maria van Gerwen, Sonja de Jongh, Kees Maaswinkel, Annita Smit, Jeroen Stijlaart, Sabine Vess, Leontien Vossen en Kees van de Wal. Het merendeel van deze kunstenaars zijn aanwezig op 10 augustus.

Openingstijden Sint-Maartenskerk:

dinsdag t/m zondag 13:30 tot 16:30, toegang is gratis.

Kerkplein 1, 5301 EK, Zaltbommel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •