Jubileum editie Pianowandeling Culemborg op 15 september
Op zondag 15 september vindt de vijfde editie van Pianowandeling Culemborg plaats. Er zullen meer dan 50 pianisten van diverse leeftijden deelnemen op ruim 18, vaak bijzondere, locaties in de binnenstad van Culemborg.
Ze spelen een veelheid aan muziekgenres: voor jong en oud een plezier om naar te luisteren. Voorafgaand aan de pianowandeling is er een interessant voorprogramma met een masterclass, pianoles, Feldenkreis/bewegingsles en presentatie over ‘Ins & outs’ van de piano. De Pianowandeling is gratis toegankelijk maar een kleine of een grote bijdrage voor de gemaakte kosten is zeer welkom.
Voorprogramma Tussen 11.30 en 12.30 is er een feestelijk voorprogramma. In het Weeshuis geeft pianodocente Sandra Mol inloop pianolessen. Er is een bewegingsles ‘Feldenkreis’ door Johnny Schoofs die voor iedereen leerzaam is (met name voor musici) voor een goede en optimale lichaamshouding.
In de Grote of Barbrakerk geeft pianist en docent Kelvin Grout een masterclass aan de winnaar van pianoconcours ‘ Koffie bij de Piano’, Aarón Ormazas Vera. En in het ZCafe geeft pianotechnicus Jaap Blauwendraat een presentatie over de ‘Ins & Outs’ van de piano. De inloop pianoles en masterclass is voor zowel deelnemers als luisteraars leuk en heel leerzaam.
Opening door Jeroen van Veen en Pianowandeling
Om 13.00 vindt de opening plaats waarbij o.a. pianist Jeroen van Veen een selectie uit zijn minimal preludes book I, II, III & IV zal spelen. Bezoekers kunnen aan de hand van het programma tussen 14.00 en 16.00 een ‘eigen Piano route’ samenstellen en vrij in en uitlopen op de locaties. Op diverse horeca locaties is een piano actie.
Slotconcert met jong talent en achthandig pianospel Om 16.30 is er een slotconcert op twee vleugels. Piano duo Velasco en van der Does zal spelen en vier jonge zeer getalenteerde pianisten van de talentklas van het Haags conservatorium, Peiting Xue (16), Victor Su (17), Max Valkenburcht (15) en Bettino Weisser (bijna 15), spelen speciaal voor acht-handen geschreven werk.
Meer informatie Informatie de Pianowandeling 15 september is te vinden op de website. www.pianoculemborg.nl < www.pianoculemborg.nl> .
Kaartverkoop jubileum concert 13 september via Boekhandel Tomey in
Culemborg of via de website.
Markt en Varkensmarkt in Culemborg
Er is iets leuks te doen in Culemborg

  •  
  •  
  •  
  •  
  •