Een leuke tip:

Er is iets leuks te doen in de buurt!

#theater # Gorinchem # Muziek

Klezmerband Agge Nebbisj – De koffer, 9 december 2018 in Theater Peeriscoop in Gorinchem.

In het programma ‘De Koffer’ zwerft Agge Nebbisj langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen heeft afgelegd. Al in de middeleeuwen ontstonden uit de vermenging van Joodse, Moorse en Spaanse volksmuziek de Sefardische liederen en later de Ladino- muziek. De melodieën waaierden later uit naar Midden- en Oost-Europa en naar de Balkan.

Met de vlucht van honderdduizenden Joden naar Noord- en Zuid Amerika staken ook hun melodieën de oceaan over en werden ritmes en instrumenten uit andere culturen toegevoegd waardoor nieuwe kleuren en sferen ontstonden. In dit programma klinkt klezmermuziek als metafoor voor op de vlucht zijn, maar ook als bewijs dat culturen elkaar kunnen verrijken,versterken en vernieuwen.

Klezmerband Agge Nebbisj laat inmiddels al twintig jaar van zich horen en heeft een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan.Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie kunnen zij verschillende klezmer stijlen spelen, van gypsy tot jazzy. Sinds januari 2017 speelt Agge Nebbisj met een deels nieuwe bezetting, maar nog steeds met dezelfde passie.

De voorstelling begint om 16:00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Na afloop van de voorstelling staat er een tafel met heerlijke hapjes klaar voor onze bezoekers.

Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of telefonisch 0183-690022

Datum: 9 december 2018

Tijd: 16:00 uur

Entree: € 12,50 inclusief een gratis consumptie

Adres: Peeriscoop Theater, Boerenstraat 11b, 4201 GA Gorinchem, Telefoon: 0183 69 00 22

www.peeriscoop.nl – www.delfgauw.nlDe agenda: vol leuke evenementen, uitgaanstips en leuke dingen om te doen vandaag, morgen of binnenkort
Er is altijd iets leuks in de buurt te doen, waar is een jaarmarkt of waar is een braderie in de buurt
De enige site met vrijwel alle Events, Festivals, Sport, Cultuur, Kunst en veel meer in de buurt.
Je vindt het bij Regionaal Uitgelicht