LekArtfestival op historische grond in Culemborg van 28 t/m 30 september

LekArtfestival op historische grond in Culemborg van 28 t/m 30 september

Een leuke tip:

Er is iets leuks te doen in de buurt!

LekArtfestival op historische grond in Culemborg van 28 t/m 30 september

Tijdens het weekend van 28 september is de historische binnenstad van Culemborg verrassend decor van de nieuwste editie van het LekArt festival. Onder het thema ‘Gedeelde grond’ zoomt curator Maartje Berendsen in op de geschiedenis.

Bekende en onbekende namen

Drie edities lang programmeert LekArt onder de overkoepelende titel ‘Gedeelde Grond’ een kunstfestival waar gevestigde kunstenaars en jong talent het podium krijgen.

Als eerbetoon aan 700 jaar stadsrechten van Culemborg, richt LekArt zich de komende editie op ‘historische grond’. Via bekende tot minder bekende locaties en zelfs geheime plekjes in de binnenstad, leidt de kunstroute in september 2018 het publiek langs verrassende kunst.

Berendsen selecteerde een mooie rij kunstenaars die een grote diversiteit in beeldende kunst vertegenwoordigen.

Tijdens de festivalroute zijn werken te zien van bekende namen zoals Tanja Smeets, Tirzo Martha, Kiki Lamers en Esiri Erheriene- Essi. Daarnaast is er ruimte voor jongere en (nog) minder bekende kunstenaars zoals Kevin Osepa, Jopie Biesters, Sandim Mendes, Vivian Ammerlaan en Loek Vellekoop.

Traditiegetrouw betrekt het festival diverse locaties, openbaar en particuliere woonhuizen en tuinen.

Meer dan alleen kunstroute

Naast de kunstroute zijn er tijdens LekArt ook speciale rondleidingen, workshops en performances waar je je voor kunt inschrijven: Op 29 en 30 september ongoing performance: Pandora’s Dropbox – Een anti-tragedie voor perfecte wezens.

Pandora’s DropBox is een museale ervaring in een contemplatieve ruimte gevuld met perfecte mensen. Een wereld waarin alle ellende is teruggeplaatst in de mythische doos van pandora. De dansers bewegen langzaam en hyper gecontroleerd, continue opzoek naar de perfecte balans en harmonie.

Kan een mens een perfect geconditioneerde machine worden? Pandora’s DropBox is een serene en catastrofale zoektocht naar de grenzen van de menselijke controle.

Op 29 en 30 september om 10.00 uur, 12.30 uur en 14.45 uur is er Griete de beurzensnijdster, een creatieve workshop voor kids.

Speciaal voor de kinderen is er een kunstzinnige workshop in het thema Gedeelde grond: feit of fictie?

De workshop duurt 2 uur en kost 9 euro.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via www.lekart.nl

De kinderen maken kennis met het verhaal van Griete en gaan daarna een illustratie bij het verhaal maken. Ze werken op echte tekenezels en op linnen doeken. Ze passen ze daarbij verschillende technieken toe. Zoals: met veer en inkt, ecoline en waskrijt, pastelkrijt en acrylverf.

Daarna kunnen ze op de foto als Griete of als de schout.De agenda: vol leuke evenementen, uitgaanstips en leuke dingen om te doen vandaag, morgen of binnenkort
Er is altijd iets leuks in de buurt te doen, waar is een jaarmarkt of waar is een braderie in de buurt
De enige site met vrijwel alle Events, Festivals, Sport, Cultuur, Kunst en veel meer in de buurt.
Je vindt het bij Regionaal Uitgelicht

Plaats gratis redactie - je kunt het gemakkelijk insturen via deze site - kijk bij 'bericht plaatsen' in het menu

De site vol leuke evenementen. De agenda van... het programma met uitgaanstips, ideeën voor vandaag. Iets leuks in de buurt te doen. De leukste events in de buurt. Leuke tips in de buurt. Jaarmarkten. Braderieën. Festivals. Kunst. Cultuur. Je vindt het complete overzicht bij Regionaal Uitgelicht.

Neem contact met ons op via Whatsapp.
We reageren altijd snel! (24/7)

Contact opnemen via WhatsApp (24/7)