Open Tuin Dag bij kasteel Hindersteyn op 7 juli

De open tuindag op het terrein van kasteel Hindersteyn aan de Langbroekerdijk 119 A in Langbroek wordt sinds 1992 ieder jaar op de eerste zondag van juli en de eerste zondag van september gehouden.

Zondag 7 juli tussen 10.00 en 17.00 uur kun je er weer terecht om te genieten van alle moois. Entree € 3,50 per persoon. Kinderen tot 16 jaar gratis. Honden geen toegang.
Rondleiding De open tuindag is de gelegenheid bij uitstek om te dwalen door de mooie tuinen. Ondanks dat je niet de enige bezoeker bent, zijn er genoeg plekjes om rustig te mijmeren en te staren over een weiland met wat koeien erin.

Voor de gelegenheid is een aantal vrijwilligers aanwezig die vragen kunnen beantwoorden en wordt door hen een speciale rondleiding verzorgd door de tuin.

Het perk voor de Oranjerie is tijdens deze weekeinden omgetoverd tot een gezellig terras waar het goed toeven is. Er staat een stand van Tesselschade Arbeid Adelt waar je leuke cadeautjes kunt kopen.

Ook zijn er presentaties over bijzondere kippen en wordt er uitleg gegeven over de bijenvolken en de eigen wijn uit de druivenserre.

In de ochtend kun je een kaartje kopen voor een rondleiding in de toren van het kasteel.

Vrijwilligers De Stichting tot behoud Ridderhofstad Hindersteyn steunt de instandhouding van de historische tuinaanleg op Hindersteyn.

Het tuinonderhoud vormt een bijzondere kostenpost, niet alleen omdat de buitenplaats vijf hectare omvat, maar ook omdat het veel monumentale elementen heeft: een slangenmuur met leifruit, 250 jaar oude eiken, een 150 meter lange paardenkastanje singel uit 1881, drie historische kassen, oranjeriegewassen in grote kuipen, een doolhof en labyrint en vele honderden meters hagen.

Maar ook een moestuin die wordt onderhouden door meer dan dertig vrijwilligers, die in het seizoen wekelijks gezamenlijk ruim negentig uur werk verrichten.

Er is iets leuks te doen in Langbroek

  •  
  •  
  •  
  •  
  •