748e Paardenmarkt in Vianen


De Paardenmarkt in Vianen is hét jaarlijkse evenement in de regio voor paardenliefhebbers, maar ook van oudsher een moment om elkaar te ontmoeten.

Op woensdag 9 oktober beleeft Vianen voor de 748e keer dit festijn. Een uitgelezen dag om door te brengen rondom de ring, te struinen over de warenmarkt, een bezoek te brengen aan de kermis en te genieten van een wervelende middag- en avondshow.

Paardenmarkt en warenmarkt
Het programma begint op dinsdagavond met de lampionnenoptocht voor kinderen die om 19.30 uur start op de Lijnbaan. Swingend omlijst door vier muziekkorpsen eindigt de optocht op de kermis op het Evenemententerrein. Maar de échte Paardenmarkt is woensdag 9 oktober. Een groot deel van de Voorstraat wordt volgegooid met zand, waar om 8.30 uur de paardenkeuringen beginnen.
De Dagkampioen gaat naar huis met de Gert van Peettrofee en de Zilveren Sporen. Later op de dag volgt het ringsteken onder het zadel (14 uur) en met aanspanningen (15.30 uur) waarbij de deelnemers verkleed gaan in het thema van de dag: ’t Wilde Westen.
Ook de volksspelen ontbreken niet op deze Paardenmarkt: mastklimmen voor de jeugd om 17.15 uur gevolgd door het koekslaan.

Er zijn verschillende paardenshows dit jaar. Om 13 uur is er een straatconcours met Tuigpaarden en Friese paarden waarna Josh Clemens vast een voorproefje geeft van zijn avondshow. Om 19 uur geven Josh Clemens en zijn showteam – die ook shows verzorgen in Disneyland Parijs – een spetterend optreden in het teken van het Wilde Westen. Verder is er op deze dag een grote warenmarkt met 200 kramen en oude ambachtenmarkt.

Kinderplein
Op het Valkenplein is voor kinderen van alles te doen en te beleven tijdens de Paardenmarkt.
Scouting Batenstein zorgt voor een uitdagend klim- en klauterbouwwerk, je kan je uitleven op het springkussen of dieren knuffelen bij de kinderboerderij van Roel’s Beestenboel.
Laat mooie vlechtjes zetten door kinderkapper Coccinelli of kom ponyrijden. De BSO’s gaan knutselen en Ezeltje Strikje is aanwezig met handgemaakte haaraccessoires.

De allerkleinsten kunnen onder begeleiding ringsteken waarbij elk deelnemertje een kermismunt wint. Jannes de Goochelaar verrijkt het Kinderplein met zijn 19e eeuwse goochelkunsten en leert de kinderen de mondharp bespelen.

Kermis
De kermis blijft tot en met zaterdag 12 oktober. Natuurlijk zijn de vertrouwde attracties aanwezig zoals de schiettent, de botsauto’s, een draaimolen, de mini-jet en de spin.
Ook de sensationele booster van 40 meter hoog is weer present, net als het funhouse van 8,50 meter hoog met onder meer een aquapark, een glijbaan, een ronddraaiende ton en Jimmy trappen.
Op vrijdagavond is de populaire Transformer Bumblebee op de kermis te bewonderen.
De feestelijke Paardenmarktweek wordt afgesloten met een groots vuurwerk op zaterdagavond om 21.30 uur.
Locatie: aan de Lekdijk tussen de waterzuiveringsinstallatie en de groene ophaalbrug.

Meer informatie:
www.paardenmarktvianen.nl < www.paardenmarktvianen.nl>

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •