Pieter ten Kate, pionier van God begin 1900 in Heesselt.

Pieter ten Kate, pionier van God begin 1900 in Heesselt.

Een leuke tip:

Er is iets leuks te doen in de buurt!

Pieter ten Kate, pionier van God begin 1900 in Heesselt.

In 1908 stapte de 28-jarige Pieter ten Kate op de trein naar Genua, vol van zijn missie: het Christendom brengen op de woeste hoogvlakte van midden Celebes, het huidige Sulawesi. Hij bestudeerde van te voren op de Rotterdamse zendingsschool alle informatie die voorhanden was, maar van de Napoe en Besoa – de ‘heidenen’ op de hoogvlakte die nog koppensnelden en mensenoffers brachten – had hij geen idee.

Over zijn avontuur schreef hij honderden brieven naar zijn familie en naar de kerk in Sliedrecht. Vijf jaar later volgde de jonge Anna ten Kate hem; ze ondernam dezelfde wekenlange tocht met trein, boot, te paard en te voet om bij haar man te zijn op wie ze al brievenschrijvend aan de keukentafel verliefd was geworden.

Gebaseerd op beider brieven en foto’s van toen en nu vertelt hun kleindochter Dike ten Kate uit Ophemert samen met haar man Aart Kusters over haar bijzondere grootouders. En voor Trouw reisde ze afgelopen jaar met Jacqueline Maris in de voetsporen van haar opa en oma naar Sulawesi en maakte ze de bijzondere online productie Pieter ten Kate, Gods pionier in Indië waarvan ook een stukje vertoond zal worden op 10 februari in de kerk van Heesselt.

Een middag om niet te missen met spannende verhalen van een bezielde zendeling. Door zijn ogen kijken we naar de wereld van meer dan een eeuw geleden. Toen een dorp nog een dorp was, en bijna niemand zich buiten zijn eigen gemeenschap waagde.

Organisatie: Historisch Cultureel Centrum Heesselt

Pieter ten Kate, pionier van God begin 1900 vindt plaats op 10-02-2019

Plaats: Kerk Heesselt, Kerklaan 6

Datum en tijd: 10 februari, 16:00-17:00 uur

Toegang: €10 inclusief drankje na afloop. Voor vrienden van de stichting en bij reservering €2 korting.

Reserveren via info@kerkheesselt.nl

Meer informatie www.kerkheesselt.nlDe agenda: vol leuke evenementen, uitgaanstips en leuke dingen om te doen vandaag, morgen of binnenkort
Er is altijd iets leuks in de buurt te doen, waar is een jaarmarkt of waar is een braderie in de buurt
De enige site met vrijwel alle Events, Festivals, Sport, Cultuur, Kunst en veel meer in de buurt.
Je vindt het bij Regionaal Uitgelicht

Plaats gratis redactie - je kunt het gemakkelijk insturen via deze site - kijk bij 'bericht plaatsen' in het menu

De site vol leuke evenementen. De agenda van... het programma met uitgaanstips, ideeën voor vandaag. Iets leuks in de buurt te doen. De leukste events in de buurt. Leuke tips in de buurt. Jaarmarkten. Braderieën. Festivals. Kunst. Cultuur. Je vindt het complete overzicht bij Regionaal Uitgelicht.