Docu Special met ‘Loving Vincent’ en ‘Doof Kind’ in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof.

Op zondag 8 april organiseert Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof weer een Docu Special, waarin aandacht wordt gegeven aan bijzondere documentaires.

Vanwege grote belangstelling afgelopen december wordt ‘Loving Vincent’ nog een keer vertoond. Daarnaast staat ‘Doof Kind’, de winnaar van de publieksprijs IDFA 2017, op het programma. Beide documentaires zijn te combineren met een heerlijk ontbijt of lunch (uitverkocht) in het Theaterrestaurant.

Loving Vincent

Zondag 8 april – 11.00 uur

De documentaire ‘Loving Vincent’ is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld en een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. De film won al meerdere internationale prijzen en wordt wegens succes voor de derde keer vertoond in de Agnietenhof. Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om het mysterie rond de dood van Vincent van Gogh te ontrafelen. Want waarom pleegt een schilder die net succesvol begint te worden zelfmoord?

Doof Kind

Zondag 8 april – 14.00 uur

Maker en vader Alex de Ronde schetst een liefdevol en ontroerend portret van zijn zoon, de vrolijke dove Tobias. We volgen Tobias op het snijvlak van verleden en toekomst. Samen met zijn oudere, horende broer Joachim blikt hij met gevoel voor humor en genegenheid terug op hun jeugd. In het heden werkt Tobias als docent Nederlandse Gebarentaal en leert hij horende studenten zijn taal en cultuur kennen. Hij heeft van zijn handicap als het ware zijn beroep gemaakt.

“Laat zien dat doofheid geen handicap is” (NRC ★★★★)

Kaarten bestellen

Kaarten voor de documentaires zijn te bestellen via agnietenhof.nl, telefonisch via 0344-673500 en aan de kassa van de Agnietenhof (geopend van ma t/m vr: 12.00-16.00 uur, zaterdag 14.00-16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling).