Uniek hardloop evenement – Two Rivers – in Zaltbommel op 10 februari

Uniek hardloop evenement – Two Rivers – in Zaltbommel op 10 februari

Een leuke tip:

Er is iets leuks te doen in de buurt!

Uniek hardloopevenement in Zaltbommel op 10 februari

Zondag 10 februari wordt voor de vierde keer de Two Rivers Marathon gehouden. Start- en finishgebied zijn midden in Zaltbommel, waar de hele dag feest is. De route gaat door de Bommelerwaard langs de Waal en de Maas. Startlocatie is theater De Poorterij. Als supporter of kijker kom je tijdens de Two Rivers Marathon ook aan je trekken! In het start- en finishgebied is van alles te beleven. Er is een geweldig gezellige sfeer met live-muziek, bier, braai en nog heel veel meer.

Kaapstad

De Two Rivers Marathon is het kleine broertje van de Two Oceans Marathon die met Pasen in Kaapstad wordt gelopen. Geprobeerd wordt de unieke sfeer van die race naar de Bommelerwaard te brengen. Two Rivers Marathon is een officiële qualifier voor deze wereldberoemde race. Een finish in de Two Rivers Marathon betekent automatische kwalificatie voor de Two Oceans Marathon. Hoe sneller je bovendien finisht, hoe beter je startvak.

Het evenement in Zaltbommel kent drie onderdelen. Alledrie over de officiële marathonafstand van 42,2 kilometer: Marathon Individueel, Duo Marathon(2 personen met wissel op halve marathonpunt) en de Run-Bike-Run (1 loper met 2 of 3 fietsers, ongelimiteerd wisselen). Inschrijven is alleen nog mogelijk voor Marathon Individueel. De route is exact 42,2 km en gaat geheel door de Bommelerwaard en grotendeels over de dijken langs de Waal en de Maas.

5 hour cut-off

De marathon duurt maximaal 5 uur. Om exact 16:00 uur wordt de finish gesloten. Iedereen die zich dan nog op het parcours bevindt moet stoppen. Dan ook, wordt de race op een aantal tussenpunten gesloten. Passeer je deze punten ná onderstaande tijden dan wordt gevraagd de race te stoppen betreffende post.

Het startsignaal klinkt om 11.00 uur. De startlijn staat op de Boschstraat nabij De Poorterij en de Stadsbrouwerij, de finishlijn is getrokken op de Waterstraat bij De Markt.

De Cut-off tijden zijn: Halve marathonpunt 13:30 uur; Verzorgingspost 32 km Bistro in Petto 14:45 uur; en finish 16:00 uur.

Goede doel

Afgelopen jaar ging er –als opbrengst van dit evenement- 1500 euro naar Run4Schools. Zij steunen een goed doel in de townships van Kaapstad. Deze mensen kunnen het ongelooflijk goed kunnen gebruiken! Ook komende editie gaat een deel van de opbrengst naar Zuid-Afrika.

Uitgebreide informatie over de race en de aanmelding vind je op www.tworiversmarathon.nlDe agenda: vol leuke evenementen, uitgaanstips en leuke dingen om te doen vandaag, morgen of binnenkort
Er is altijd iets leuks in de buurt te doen, waar is een jaarmarkt of waar is een braderie in de buurt
De enige site met vrijwel alle Events, Festivals, Sport, Cultuur, Kunst en veel meer in de buurt.
Je vindt het bij Regionaal Uitgelicht

Plaats gratis redactie - je kunt het gemakkelijk insturen via deze site - kijk bij 'bericht plaatsen' in het menu

De site vol leuke evenementen. De agenda van... het programma met uitgaanstips, ideeën voor vandaag. Iets leuks in de buurt te doen. De leukste events in de buurt. Leuke tips in de buurt. Jaarmarkten. Braderieën. Festivals. Kunst. Cultuur. Je vindt het complete overzicht bij Regionaal Uitgelicht.