Laden Evenementen

Alle Evenementen

Wilt u in 2023 nog een interessante en gratis stadswandeling door Culemborg maken? Loop dan op zaterdag 7 oktober mee met de laatste gratis rondleiding van dit jaar. Tijdens deze tocht laten de gidsen van de Stichting Stadsgidsen Culemborg u de binnenstad van deze mooie plaats zien. De wandeling begint om 11 uur op het voorplein van Het Weeshuis, Herenstraat 29. en is bedoeld voor individuele deelname en niet voor groepen. Groepen leiden wij op afspraak rond. Rond half een eindigt de rondleiding en kunt u zelf gaan rondkijken in de stad en de omgeving.

Met ingang van dit jaar is vooraf inschrijven noodzakelijk. Dit kan alleen per e-mail (stadsgidsculemborg@gmail.com). Vermeld uw naam, telefoonnummer en het aantal personen waarmee u komt. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 6 oktober 17.00 uur. Wij bevestigen uw e-mail. Er is plaats voor maximaal 36 deelnemers.

De wandeling voert door het historische deel van Culemborg langs De Fransche School en gebouw Maria Regina. De gidsen vertellen allerlei verhalen over gebouwen en gebeurtenissen in de stad. Zo zullen zij onder meer iets vertellen over de woninkjes van de Boedel Baden en Stout en de resten van de oude stadsmuur. En wie weet waar de varkens op de Varkensmarkt verstopt zijn?

De Stichting Stadsgidsen is een kleine groep enthousiaste en deskundige mensen. Zij promoten de stad door het organiseren van stadswandelingen waarbij de fraaie binnenstad wordt getoond en verhalen uit de geschiedenis van Culemborg worden verteld. Naast de gratis stadswandelingen verzorgt zij op afspraak en tegen betaling rondleidingen voor geïnteresseerde groepen, bijvoorbeeld bij een personeelsuitje of een reünie.

Kunt u er deze keer niet bij zijn, dan kunt u altijd nog tegen betaling een begeleide wandeling bij ons boeken. Ook in de wintermaanden. Of wacht tot het voorjaar, want dan beginnen we in april weer met een nieuwe reeks gratis stadswandelingen.

De stadsgidsen verwelkomen u graag op zaterdag 7 oktober a.s.

Raadpleeg voor nadere informatie onze website: http://stadsgidsenculemborg.weebly.com

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
11:00 am tot 12:30 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://stadsgidsenculemborg.weebly.com/rondleidingen.html

Locatie

Voorplein Het Weeshuis
Herenstraat 29
Culemborg, Gelderland 4101BR
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Deel je dit bericht? Dat zou gewéldig zijn!! Bedankt.