Laden Evenementen

Alle Evenementen

Burendag zorgt voor socialere, veiligere en gezelligere buurten

De inschrijving voor Burendag 2024 is geopend. Buren die elkaar beter willen leren kennen kunnen vanaf vandaag een activiteit aanmelden op Burendag.nl. Burendag wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en Douwe Egberts om verbinding binnen buurten te versterken. De 19e editie van Burendag vindt plaats op zaterdag 28 september.

 

Effecten van Burendag

Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door een activiteit voor je buurt te organiseren kun je op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Onderzoek naar Burendag heeft aangetoond dat buren elkaar beter leren kennen, meer contact hebben met elkaar en bereid zijn om elkaar om hulp te vragen.

 

Meer dan gezelligheid

De animo om mee te doen aan Burendag is al jaren groot. De afgelopen twee jaar werden ruim 8000 activiteiten georganiseerd in buurten waarvan 80% door particulieren en 20% door maatschappelijke organisaties. Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “Wij zijn ontzettend blij met de grote animo voor Burendag. Wij hopen dat buren die nog niet eerder hebben meegedaan dit jaar ook willen meedoen aan Burendag. Een simpel praatje met een buur kan ervoor zorgen dat je je meer thuis voelt en dat je voelt dat je ertoe doet.”

 

Kathelijne Malcontent van Douwe Egberts Nederland: “De effecten van Burendag op sociaal vlak blijven ongeveer een half jaar duidelijk merkbaar. Door jaarlijks Burendag te vieren ontstaan warme en blijvende relaties. Dat is van onschatbare waarde. We zijn trots op onze jarenlange, succesvolle samenwerking met het Oranje Fonds en de mooie resultaten die we tot nu toe hebben bereikt”.

 

Pakket en/of budget

Vanaf vandaag kunnen buren en lokale organisaties zich aanmelden als organisator op www.burendag.nl. Bij de aanmelding kan een aanvraag voor een Burendagpakket worden gedaan. Nieuw in het pakket is een Burenboekje, dat dezelfde functie heeft als een vriendenboekje van vroeger.

Het is ook mogelijk om een budget aan te vragen bij het Oranje Fonds voor een burenactiviteit voor een bedrag van maximaal 350 euro. Om in aanmerking te komen voor budget moeten aanvragen aan bepaalde voorwaarden voldoen. De voorwaarden voor de financiële bijdrage zijn te vinden op Burendag.nl.

Gegevens

Datum:
28 september
Site:
https://www.burendag.nl

Deel je dit bericht? Dat zou gewéldig zijn!! Bedankt.