Laden Evenementen

Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: KINGS, de nieuwe productie van RIGHT ABOUT NOW INC

Leila is jong, mooi, slim… en dood. Om het leven gebracht. In de theatervoorstelling KINGS stappen drie spelers in een boksring om het verhaal uit de doeken te doen van Leila, haar broer en zijn twee beste vrienden. Leila heeft een geheime liefdesrelatie. Ze is vrijgevochten en ambitieus, en ze wil af van de beklemmende codes en regels van de straatcultuur in de wijk. Zij wil samen met haar geliefde weggaan om elders een toekomst te bouwen. Maar als haar broer erachter komt, steekt hij hier een stokje voor.

KINGS is een remake van de voorstelling Kings van Made in da Shade uit 2005, geschreven door Djamel Bara. KINGS gaat over marginalisering, vriendschap, gemeenschap, eerwraak, vrouwenhaat en femicide. Bara liet zich inspireren door een artikel over de moord op een jonge vrouw in de Franse banlieue en door de documentaire When We Were Kings over bokslegende Muhammed Ali.
Door de ongekende populariteit van misogyne Tiktok influencers als Andrew Tate, het felle maatschappelijke debat over intersectionaliteit en gender en de schokkende golf femicides in grootstedelijk Nederland is het verhaal van KINGS – nu 18 jaar later – actueler dan ooit. Om die urgentie te benadrukken worden de drie mannelijke personages in KINGS nu door vrouwen gespeeld: Cripta Scheepers, Rabina Miya en Rosa Weekers.

Vrije plaatskeuze

Toegangsprijs

Standaard = € 15,00

65+ =€ 12,50

CJP= € 12,50

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
7:30 pm tot 9:20 pm
Serie:
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Site:
https://www.bijlmerparktheater.nl/agenda/846/rightaboutnow-inc/kings

Organisator

RIGHT ABOUT NOW INC
Telefoon
+31 (0)2 03 41 70 27
E-mail
info@rightaboutnowinc.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
Amsterdam, Noord-Holland 1102 DR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020 311 3933
Bekijk de site van Locatie

Deel je dit bericht? Dat zou gewéldig zijn!! Bedankt.