Laden Evenementen

Alle Evenementen

Houtens Kamerkoor Rondo brengt op zondagmiddag 14 april een gevarieerd voorjaarsconcert met de titel ‘Miscela Musicale’. Het concert vindt plaats om 15.00 uur in de Sint-Michaëlkerk in Schalkwijk, in samenwerking met de Houtense Kunstfietsdagen. In het concert laat Rondo een aantal werken horen van Italiaanse componisten, o.a. het ‘Gloria’ van Vivaldi.

 

Bij dit concert is de keus gevallen op een aantal bekende composities zoals het optimistische ‘Gloria’ van Vivaldi, het ‘Lamento d’Arianna’ van Monteverdi en het ingetogen ‘Miserere’ van Allegri. Maar ook onbekendere componisten als Lotti, Giardini en Gastoldi komen aan bod. Het is een ware ‘miscela musicale’ geworden, een muzikale mix van religieuze, vrolijke, amoureuze en grappige muziek.

Houtens Ensemble Sinfonia begeleidt Rondo bij het ‘Gloria’ van Vivaldi en speelt ‘Adagio in G’ van Albinoni. De solisten zijn sopraan Karin Timmermans en alt-mezzosopraan Iris Bouman. Het koor en orkest worden geleid door Hans de Munnik.

In het kader van de Kunstfietsdagen is er op zondag 14 april een expositie van Agnes de Kok in de kerk. Haar werken vormen een krachtige illustratie van de tegenstellingen in het concertprogramma: liefde, maar ook verdriet.

Bent u muziek- en/of kunstliefhebber, kom dan vooral luisteren en kijken! Ga voor aanmelding en informatie naar www.kamerkoorrondo.nl.

Concerten ‘Miscela Musicale’

. 12 april, 20.00 uur, Lutherse Kerk Utrecht

. 13 april, 20.00 uur, Torenpleinkerk Vleuten

. 14 april, 15.00 uur, Sint-Michaëlkerk Schalkwijk

Gegevens

Datum:
14 april
Tijd:
3:00 pm tot 4:30 pm
Kosten:
€20,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.kamerkoorrondo.nl/concerten/

Locatie

St Michaelkerk Schalkwijk
Jonkheer Ramweg 18
Schalkwijk, Utrecht 3998JP Nederland
+ Google Maps

Deel je dit bericht? Dat zou gewéldig zijn!! Bedankt.