Bedvisie Nieuwegein, een niet misverstane visie

We lopen binnen bij Bedvisie in Nieuwegein, op de Liesbosch. Een frisse beddenzaak op het industrieterrein Laagraven.

Maak kennis

Er komt direct een man op ons afgelopen, welke ons hartelijk welkom heet. “Mijn naam is Jan, waarmee kan ik u van dienst zijn…”. Iedere klant wordt welkom geheten met een ferme handdruk. Al gauw voelen we ons er helemaal thuis. Bedvisie wordt gerund door Jan en Marlène. We zijn benieuwd naar de mensen achter het bedrijf. Jan heeft al ruim 30 jaar ervaring op slaapgebied. Jan is ooit begonnen in de service bij een fabrikant (waarmee hij overigens nog steeds zaken doet). Daar leerde hij in een relatief korte periode wat er zoal fout kon gaan, maar vooral, wat beter kon. Die ervaringen heeft hij daarna continu kunnen gebruiken om uiteindelijk het hele concept van Bedvisie in de markt te zetten. “Kijk”, zegt Jan, “iemand die hier komt, heeft een in ieder geval behoeft aan een goede slaap, en wij gaan dat voor deze mensen regelen.”. We worden meteen uitgenodigd hiervan te proeven. Jan neemt ons mee naar een slaapsysteem van Perzona. De naam zegt het al. Dit systeem biedt oplossingen, welke overigens zeer goed betaalbaar zijn, voor buikslapers, rugslapers, zijslapers of combinaties daarvan. Het mooie van dit systeem is dat je naderhand kunt besluiten het matras toch anders in te richten. “Meten is weten en dit is een perfect systeem!”. Gewicht, lengte, alles wordt gemeten en vervolgens komen daar gegevens uit welke passend zijn voor iedere slaper.

Diverse principes

Jan vertelt met passie over Bedvisie. Het is zelfs zo, dat bij praktisch elke aflevering van een bed of matras, Jan meekomt om te zien of alles naar wens is. Naast dit bijzondere Persona systeem staan (of liggen) er bij Bedvisie ook Auping-systemen, Ubica en Tempur. Ieder matras heeft zijn eigen karaktereigenschappen. En het is voor iedereen verschillend wat het beste ligt. Daarbij moet er ook rekening gehouden worden met het budget. Nederland loopt voorop in slaapcomfort, samen met Denemarken, Zweden en Noorwegen. We besteden hier veel aandacht aan een goede nachtrust, meer dan bijvoorbeeld in Frankrijk, Spanje of Italie. Een en ander heeft te maken met de bouw. Wij zijn over het algemeen groter dan inwoners van de zuidelijkere landen. We moeten dus echt rekening houden met ons gestel.

Verbouwing

Bedvisie is volledig verbouwd, alles is op de schop gegaan. Een en ander houdt in dat alles nu totaal gemoderniseerd is, ook de meetsystemen die voorzien zijn van de modernste technieken.

Je kunt er alle matrassen uitproberen, voelen en informeren naar de eigenschappen. Een matras voor mannen moet feitelijk koeler zijn dan een matras voor vrouwen. Mannen transpireren meer… hetzelfde geldt voor het dekbed. Jan vertelt ons alle ins en outs van de slaapsystemen. Er gaat echt een (slaap)wereld voor je open bij Bedvisie.

Naast de grote collectie bedden en matrassen is er ook een speciale ‘kussen kamer’. Hierin liggen tientallen verschillende soorten kussens en dekbedden. De kussens kun je gewoon uitproberen. Je krijgt echt een test-kussen. Bevalt deze, dan wordt een dergelijk kussen geheel nieuw geleverd. Ook hiervoor geldt dat ‘meten is weten’.

Wij gaan verder…

Voor mensen die moeilijk ter been zijn regelt Bedvisie vervoer. Zodat ook zij op een aangename wijze bij Bedvisie kunnen kijken. Wanneer je overdag geen tijd hebt is het mogelijk een afspraak te maken om in de avonduren rustig te komen kijken.

Marlène is van de kleuren… Behalve dat zij ook alles van de bedden weet, is zij bijzonder goed in het combineren van kleuren. Zo kan zij in overleg met de klant kijken wat past qua kleur. Niet alleen de kleur van bijvoorbeeld een bed of box, maar ook voor de kleuren van een vloer, gordijnen, dekbedhoezen etc. Een gemiddeld persoon slaapt 8 uur op een dag…. Dan mag de slaapkamer er toch ook geweldig uitzien!

#bedvisie #slapen #nieuwegein #regionaaluitgelicht #redactie

Bedvisie Nieuwegein
Liesbosch 4a 3439 LB
Nieuwegein, tel. 030 266 77 65