Uw Chef in Tricht Verdient eigenlijk de sterren voor de Spareribs

We gaan op bezoek bij Uw Chef in Tricht en worden welkom geheten door De Chef, Joop Nefkens. Joop is een enthousiaste man die weet waar hij het over heeft als hij over eten begint.

Joop vertelt in vogelvlucht hoe hij zijn eetcafé gevormd heeft tot wat het nu is. Begin 2015 is hij hier begonnen met een snackbar. De specialiteit is echter wel dat alles hier handmatig klaargemaakt wordt. De nasiballen, de friet en zelfs de frikandellen werden vers en in eigen keuken gemaakt. Joop vertelt dat zijn klanten overal vandaan komen. “Uit Culemborg, maar ook uit Nieuwegein, Beesd, Geldermalsen en Leerdam komen mensen hierheen om te smullen, dat is toch wel bijzonder”.

Er bleek behoefte aan wat meer en aan wat anders en met dat idee werd het eetcafé opgezet. Het verse concept werd vertaald naar een uitgebreide menukaart met passende wijnen en een ruim assortiment speciale bieren. Inmiddels is het, met name in de weekenden, aanbevolen een tafel in het Eetcafé te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Joop ging zich specialiseren en heeft zich vastgebeten in… Spareribs! Na maanden proberen, proeven en ontwikkelen heeft Eetcafé Uw Chef zich weten te ontwikkelen tot een van de beste Spareribs restaurants van de verre regio! “Er worden enorme hoeveelheden klaargemaakt per week en ze komen van heinde en verre om ze hier te eten of te bestellen”. Er worden zoete, pittige en smokey spareribs geserveerd en hoe kan het ook anders, je likt er je vingers bij af.

Behalve dat je er heerlijke spareribs kunt eten staan er ook heel veel andere heerlijke gerechten op het menu. Zoals kaasfondue of onbeperkt gamba’s of biefstuk. Het eetcafé is knus, gezellig en vooral laagdrempelig. En het grappige is dat zij nu ook bezorgen in een fors gebied rondom Tricht. De speciaal ontwikkelde bestelapp die gewoon in de appstore te downloaden is wordt inmiddels door grote aantallen particulieren dagelijks gebruikt. Ook bedrijven blijken de verse maaltijden zeer te waarderen en bestellen die dagelijks voor hun personeel!

Joop doet meer…Joop heeft meegewerkt aan een kookboek voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan en laat dit boek trots aan ons zien. Hij heeft niet alleen de receptuur in dit boek samengesteld, maar ook nog eens zelf de foto’s gemaakt. Het ziet er prachtig uit. De titel is “Eten word weer je vriend”.

Inmiddels werkt hij aan een volgend kookboek, maar de werkzaamheden in het Eetcafé gaan natuurlijk voor. Samen met de vinoloog Marco Buijk uit Geldermalsen heeft Joop een Wijn- en Spijsavond in het leven geroepen. Deze avonden vinden iedere derde dinsdag van de maand plaats in het Eetcafé in Tricht. Het thema van een dergelijke avond is afhankelijk van het seizoen. “De prijs van een deze avonden hebben we bewust laag gehouden, we willen de mensen laten proeven en genieten.

We schenken wijn met een verhaal, een wijn die past bij het eten.

Samen met vinoloog Marco die absoluut weet wat hij schenkt, maar vooral, die kan ontdekken waar de klant de houdt.”

Vanaf begin 2017 wordt er iedere 1e zondag van de maand in het Eetcafé een Lazy Sunday georganiseerd, en ze gaan dan precies doen wat de naam zegt. Een gemakkelijke zondag die vertaald wordt in een gezellige zondag, met lekker onbeperkt eten van het buffet, live muziek en bijzondere verrassingen

Uw Chef is een knus eetcafé vlak bij de Kerk in Tricht.

Eetcafé Uw Chef

Kerkstraat 14 Tricht

Telefoon 0345 572 111
www.uwcheftricht.nl