Event Center Culemborg dáár is het te doen

Als 15 jarige hulp in een horecabedrijf werd muziek en feest hem met de paplepel ingegoten en nu een kleine 13 jaar verder heeft hij zijn eigen uitgaancentrum! Grote artiesten uit binnen- en buitenland betreden het podium. we zijn te gast in het Event Center Culemborg.

Op 1 januari 2015 kreeg Wout Cobussen, de eigenaar van Event Center Culemborg, de sleutel van het pand… Struikelend over stukken vloer, kijken naar een ruïne van kapot getrokken stroomdraden en opengereten water- en bierleidingen betrad hij toen als uitbater voor het eerst het pand. “Dit moet helemaal anders, dit moet Culemborg op de kaart gaan zetten”. Met deze woorden in zijn achterhoofd is dat na ruim 2 jaar kei, maar dan ook keihard werken verwezenlijkt. Wout heeft om zich heen een geweldig team van bedrijven die stuk voor stuk topprestaties geleverd hebben.

Wout: “Anders krijg je dit niet voor elkaar, ik ben blij met ze, het zijn allemaal professionals!”

Toekomst visie

“Mijn idee is een uitgaanscentrum te maken waar iedereen zich thuis voelt, waar alle faciliteiten zijn, zoals een moderne lichtshow, strak en zuiver geluid en gezelligheid, maar klaar ben je nooit… Alle huidige verbouwingswerkzaamheden worden zo gepland, dat alle feesten en activiteiten gewoon door kunnen gaan, zonder dat de bezoeker er iets van merkt. Alles wordt netjes opgeruimd en na het feest gaan we weer verder met de werkzaamheden.” Iemand die hier 2 jaar of langer geleden geweest is, kent het absoluut niet meer terug. Alles is veranderd, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Een nieuwe voorgevel, een compleet nieuwe vloer, elektra, leidingen, geluid, mooie verlichting, een LED-wall etc. etc. en vooral: Een compleet nieuwe keuken met alle faciliteiten. Voor de catering levert ECC maatwerk. “We hebben geen menu-kaart, niets is standaard, we kunnen alles regelen, of het nu gaat om een stampotenbuffet of een Walking diner, de klant vraagt wij serveren”, aldus Wout.

Op lokatie

Kun je niet naar het Event Center komen, dan komt ie wel naar jou: Ze doen catering op locatie met desgewenst licht, geluid en aankleding. Daarvoor werd de ECC Rental Groep opgericht. Voor grote en kleine evenementen. “Alles wat we binnen kunnen doen, daar zijn we buiten net zo goed in!”, aldus Wout.

Een groot aantal werkzaamheden in het gebouw bevinden zich nu in een afrondende fase. “We kunnen bijna helemaal los. We organiseren de Dinnershows, binnenkort komt Boef, de 14e oktober, maar we hebben ook bekende DJ’s uit het hardcore segment. We krijgen de Sinterklaasshow en de Q-Music Foute Christmas party. Voor 2018 heb ik nog veel meer leuke verrassingen!” , aldus een stralende Wout.

De Kermis van Horssen

Alsof het niet genoeg is vertelt Wout tussen neus en lippen door dat hij de Kermis in Horssen heeft overgenomen. De vorige eigenaar van de Kermis is onlangs overleden en Wout kreeg de gelegenheid de Kermis in Horssen over te nemen. Deze kermis wordt door ruim 10.000 mensen bezocht en is daarmee een van de grootste kermissen van het gebied Maas en Waal. De Kermis was dit jaar eind september.

“Het is een eerbetoon aan degene die mij in dit vak wegwijs heeft gemaakt. Ik ben er enorm dankbaar voor dat ik door hem in dit vak terecht ben gekomen en zie de overname van de Kermis als een extra

stukje uitdaging in dit boeiend werk.“

Heel veel mogelijkheden

“Er is veel mogelijk in het Event Center. Je kunt hier gewoon je eigen feest komen vieren. Wij faciliteren en jij mag organiseren. Niets is standaard. Er worden hier vergaderingen gehouden, maar ook kleine en grote feesten die door de klant georganiseerd worden, binnenkort hebben we bijvoorbeeld een whiskeyproeverij van René van Rooijen, een Whiskeyspecialist uit Culemborg, maar er worden ook beurzen georganiseerd, laatst was de Platen- en CD-beurs hier. Die komt binnenkort weer. Maar ook je bruiloft en jubileum”

Een brede programmering moet er voor zorgen dat er voor iedereen regelmatig iets leuks te beleven valt. Hou de website van Event Center in de gaten of de maandelijke kalenders in Regionaal Uitgelicht je weet precies wat er wanneer te doen is!

Event Center Culemborg

Beesdseweg 1a Culemborg

info@eventcenterculemborg.nl

www.eventcenterculemborg.nl