In een mooi pand aan de Techniekweg in Leerdam hebben we een afspraak met Hans en Serena Horden.

Hans heeft een opleiding gedaan als 1e monteur in landbouwmechanisatie en is in 2012 begonnen bij Kees ’t Lam in Meerkerk. Niet iedereen is hier direct mee bekend, maar dit wás een van de grootste tuinmachinewinkels in de regio. Hans besloot zijn eigen winkel te beginnen, nadat bekend werd dat Kees ’t Lam in april 2017 zijn deuren ging sluiten.

Omdat er in Leerdam en directe omgeving geen showroom op dit niveau te vinden is, besloten Hans en Serena hun speciaalzaak in Leerdam te gaan vestigen. Na een restyling van het pand ging de speciaalzaak van Horden Tuinmachines op 1 juni 2017 open.

Wie aan een speciaalzaak denkt van tuinmachines, denkt waarschijnlijk dat dit alleen voor professionals is, voor gigantische prijzen. Voor mensen met hele grote tuinen of speciale wensen voor het onderhoud of voor boeren. Niets is minder waar. Iedereen, zelfs al heb je maar één boom of stukje gras of een kleine tuin bij wijze van spreken: Bij Horden Tuinmachines in Leerdam vind je een uitgebreide collectie tuinmachines.

Onderhoud

Niet alleen verkoop, maar ook het onderhoud is een belangrijk item bij Horden Tuinmachines. Heel kort samengevat vind je hier o.a. Aspen brandstoffen, robot-maaiers, heel veel accu-gereedschap en gemotoriseerd gereedschap, in de breedste zin het woord. Zij verzorgen het onderhoud op alle merken tuinmachines, zit- en robotmaaiers, bladblazers etc.

Accugereedschap

“Accugereedschap is de toekomst”, aldus Hans. “Tegenwoordig kun je met een acculading al gauw een paar uur aan de slag. Daarbij kun je die ene accu voor diverse soorten gereedschappen gebruiken, zodat je ook niet voor ieder apparaat wat je koopt een accu erbij hoeft te kopen.”

Met een heggenschaar kun je al gauw een uur knippen, tot, afhankelijk van het soort accu, wel bijna 4 uur! En dat alles op 1 lading. De prestatie van dergelijke scharen is gelijk aan die van de gemotoriseerde maaiers, hij is alleen een stuk stiller en vaak ook lichter. Daarbij hoef je er weinig onderhoud aan te doen, ze starten atijd. Er zijn al diverse gemeentes die alleen nog maar met accu-gereedschappen werken. Dat is niet alleen geluidsarm, maar ook veel beter voor het milieu.

Robotmaaiers

Horden Tuinmachines heeft op dit moment meer dan 400 robot-maaiers in de regio lopen, hierop wordt gemiddeld 1x per jaar groot onderhoud gepleegd. “Er lopen bijvoorbeeld haren in vast, soms zit er touw in gedraaid maar er moet ook gekeken worden naar bijvoorbeeld een software-update. Daarbij gebeurt het regelmatig dat we gevraagd worden de kabel te repareren in geval van draad-breuk”. Een robot-maaier luistert naar een soort ringleiding die om het gazon ligt. Wanneer, om wat voor reden ook, de leiding kapot is, stopt de maaier direct en dat moet gerepareerd worden.

Horden Tuinmachines installeert de robotmaaiers bij de klant. Stelt deze in, programmeert ze desgevraagd en doet er alle onderhoud voor. Dat doen ze ook met heel veel andere machines.

Tuingereedschap

Je vindt bij hier een groot assortiment tuingereedschap van met name Honda en Husqvarna. Ze weten er ook wat de kenmerken zijn van deze machines! Dik 50 gazonmaaiers staan op voorraad, maar ook bladblazers, heggenscharen en zelfs generatoren!

Wat zeker nu voor het najaar wel erg praktisch is, er staat een grote collectie bladblazers en zuigers. Ook hiervoor geldt zowel elektrisch als gemotoriseerd. Voor elk budget en elke soort tuin.

Voorjaar en Najaar

De heggenschaar is in het voor- en naseizoen onmisbaar. Het is er dan de tijd voor om er voor het laatst dit jaar de schaar in de heg te zetten. En misschien is het dan nu ook het moment om eens te kijken voor goed accugereedschap.

De heggenschaar, de bladblazer, de bosmaaier, de kettingzaag en gazonmaaier: Ze kunnen tegenwoordig allemaal op de accu”. Ze weten er bij Horden Tuinmachines gewoon alles van. Ga er maar eens kijken! Voor iedereen met tuin krijg je het juiste advies en vind je er de juiste machines.

Horden Tuinmachines
Techniekweg 11 Leerdam
Tel. 0345 – 870087
www.hordentuinmachines.nl