De regio agenda – iets leuks te doen in de buurt

De regio agenda – iets leuks te doen in de buurt

Alles wat er in de regio te doen is vind je hier!

Hier vind je het meest complete overzicht van activiteiten die er in Midden Nederland te doen zijn. Je vindt hier een overzicht van wat er de komende dagen te doen is, verder vind je ook een overzicht met ‘wat je iedere dag kunt doen’.

Blader door de kalender en selecteer Categorieën <onderwerpen> en Labels <plaatsen>

Een evenement aanmelden – Het is GRATIS? Klik hier

apr
19
do
Aftrap Fruitcorso in de Agnietenhof op donderdag 19 april 2018 @ Tiel
apr 19 @ 8:00 pm

Feestelijke aftrap corsojaar op 19 april in Agnietenhof

Donderdag 19 april 2018

Fruitcorso presenteert nieuwe plannen en ontwerpen
Met nieuw elan presenteert Stichting 4-Stromenland op donderdag 19 april de nieuwe plannen voor het komende jaar.

De jaarlijkse en tevens feestelijke aftrap van het corsojaar in schouwburg Agnietenhof in Tiel bestaat ditmaal niet alleen uit het presenteren van alle ontwerpen van de corsoclubs en de mozaïekgroepen. Ook zal voorzitter Rian Verwoert namens het bestuur de nieuwe plannen presenteren. Zo is er voor het eerst een avondcorso: Corso by Night, waarbij de wagens verlicht te bewonderen zijn. Verder is het parcours overdag ingekort, waardoor de wachttijden voor het publiek ook korter worden.

Een ander nieuw onderdeel is het ‘ombouwen’ van de grote parkeerplaats Het Taluud tot een Arena, waar alle tribunes zullen worden geplaatst.
Rian Verwoert: ,,We zien het jaar met vertrouwen tegemoet. We hebben het programma met de clubs overlegd en zij staan erachter. Samen gaan we proberen er een mooi jaar van te maken. Uiteraard zijn de corsoclubs de basis van ons mooie evenement. Daar wordt nu al hard gewerkt. Veel clubs hebben hun ontwerpen al gepresenteerd. Ik heb er al een paar zien voorbijkomen en ben opnieuw onder de indruk van de creativiteit van de ontwerpers.’’

In totaal rijden er op zaterdag 15 september 18 wagens: twaalf grote wagens en zes jeugdwagens. Verder zal het Kindercorso uiteraard weer een belangrijk onderdeel vormen van de corsostoet.
Ook zullen er voor en tijdens het corsoweekend de mozaïeken aan de gracht te bewonderen zijn.
Op de presentatie-avond zal het publiek getrakteerd worden op flitsende en verassende filmpjes met uiteraard ook aandacht voor de ontwerpen van zowel de corsoclubs als de mozaïeken.

De maquettes van de corsoclubs zijn na afloop te bewonderen in de foyer van de schouwburg. De avond is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor de vrijwilligers van de clubs en Stichting 4-Stromenland. De toegang is gratis, aanvang 20.00 uur.

jun
16
za
Aardbeiendag Zaltbommel @ Zaltbommel
jun 16 hele dag

Aardbeiendag in Zaltbommel

Zaterdag 16 juni 2018

Op zaterdag 16 juni is het weer Aardbeiendag in Zaltbommel. Dat houdt nogal wat leuks in!

De aardbeien van de Veiling Zaltbommel zijn de lekkerste van Nederland. Dat is al sinds jaar en dag zo. Er worden in de Bommelerwaard heel veel aardbeien geteeld en ze zijn heerlijk!
Eind veertiger jaren van de vorige eeuw is in Zaltbommel de eerste AARDBEIENDAG van Nederland gehouden. Al had het in die jaren wel een andere insteek dan nu.

De AARDBEIENDAG is een begrip in Zaltbommel en wijde omgeving. Het heeft tussen 1997 en 2007 een tijdje stilgelegen, maar sinds 2008 is deze oude Zaltbommelse traditie gelukkig weer in ere hersteld en wordt georganiseerd door TRIP Bommelerwaard. E

lk jaar kunt u op de 3e zaterdag in juni gratis beschuitjes met Aardbeien komen eten op de Bommelse Markt. De Aardbeiendag in 2018 staat gepland op zaterdag 16 juni.

 

Neem contact met ons op via Whatsapp.
We reageren altijd snel! (24/7)

Contact opnemen via WhatsApp (24/7)
error: Op de inhoud van dit bericht berust een copyright!